Sportski rekviziti i motorički setovi spremni za donaciju dječjim vrtićima iz Virovitice, Pitomače, Slatine i Orahovice

Povodom sudjelovanja dječjih vrtića u obilježavanju svih važnijih sportskih manifestacija na našem području, Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije, uz suradnju Hrvatskog olimpijskog odbora i podršku Virovitičko-podravske županije, donacijom sportskih rekvizita i motoričkih setova želi zahvaliti na dobroj suradnji i promicanju olimpizma i olimpijskih vrijednosti “najmlađih sportaša”.

– Provođenje tjelesne aktivnosti za djecu vrtićke dobi je izuzetno važno za razvoj motoričkih sposobnosti te raznim novim sadržajima unaprjeđuje njihove motoričke sposobnosti i motorička znanja. Rekviziti i edukativne igre će biti donirane, dječjim vrtićima, Palčić Orahovica, Potočnica Pitomača, Zeko i Suncokret iz Slatine, te Cvrčku iz Virovitice. Očekujemo i dalje nastavak dobre suradnje s vrtićima na području Virovitičko-podravske županije i nadamo se novim susretima i događanjima sukladno epidemiološkoj situaciji – naglasila je Dora Međimorec, tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije.

IMG 3968

I virovitičko-podravski župan Igor Andrović, pohvalio je ovu akciju Sportske zajednice VPŽ i Hrvatskog olimpijskog odbora, kojom se sport njeguje kod djece “od malih nogu”.

– Sport je radost i veselje, on je emocija koja gradi čovjeka. Sport je put kojim se njeguje zdrav život, a ovi rekviziti pomoći će djeci da od malih nogu zavole kretanje i sportske aktivnosti – podcrtao je župan Andrović.

Vrtići su sami izabrali opremu koja im je potrebna za provođenje aktivnosti, a od rekvizita tu su: čunjevi, prepone, štapovi, obruči, lopte, vortexi, te druge edukativne igre poput slagalica i motoričkih setova.

IMG 3944

Ovo je tek jedna u nizu ovakvih akcija kojima se promiče sport, jer prošle godine, 26 školskih sportskih društava dobilo je ukupno 390 kompleta dresova i mnoštvo sportske opreme, o čemu više možete vidjeti OVDJE.

(www.vpz.hr, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content