STOLNI TENIS Mladi virovitički stolnotenisači sedmi na prvenstvu Hrvatske u Medulinu

Mlađi kadeti Stolnoteniskog kluba Virovitica u ekipnom sastavu: Teo Lorenzo Radović, Luka Ljulj i Filip Štiks te Teo Lorenzo Radović pojedinačno, sudjelovali su na završnici ekipnog i pojedinačnog prvenstva Hrvatske u stolnom tenisu, koje je u organizaciji Stolnoteniskog kluba Pula, održano u Medulinu.

Ulazak među najboljih osam ekipa u državi izborili su prošle sezone, kao prvaci slavonske regije Zapad, koja obuhvaća šest županija. Turnir je više puta odgađan zbog pandemije koronavirusa.

U konkurenciji najboljih mladih igrača Hrvatske, Virovitičani se nisu “obrukali”. U svojoj skupini odigrali su tri utakmice, protiv ekipa: STK “Nuštar”, STK “Dugo Selo” i STK “Visia” iz Trnovca Bartolovečkog. Sve tri utakmice izgubili su rezultatom 1:3, pri čemu je Luka Ljulj dobio dvije, a Teo jednu partiju. Na kraju su zauzeli sedmo mjesto.

Prvo mjesto osvojila je STK “Visia”, koja je u finalu iznenadila favorizirani GSTK “Zagreb”.

U pojedinačnoj konkurenciji, Radović je izgubio sva tri meča (0:3, 2:3 i 1:3) protiv “klinaca” iz Malinske, Ljubešćice i Dugog Sela te tako ostvario plasman od 17. do 32. mjesta. Prvak je bio Franko Majcen iz Zagreba.

Ovaj uspjeh trenerima Darku Kuleju i Berigoju Zdjelaru daje poticaj za daljnji rad s najmlađima. Naravno da je tome pridonijelo treniranje u Sportskoj dvorani “Viroexpo”, koja je pružila mogućnost redovnog treniranja u uvjetima kakve klub nikada do sada nije imao.

I ovim putem iz Stolnoteniskog kluba Virovitica pozivaju roditelje i svu zainteresiranu djecu do deset godina, da se priključe u rad škole stolnog tenisa.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, STK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content