U ČAST HRVATSKOG HEROJA Desetorica hodočasnika “Stopama Željka Majora” od Čačinaca do Vukovara

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovica i ove godine organizirala je tradicionalnu memorijalnu hodnju od Čačinaca do Vukovara. Hodnja nosi naziv “Stopama Željka Majora” u čast hrvatskog heroja koji je mučki ubijen na Ovčari 1991.

Ove godine hodnja je zbog situacije s koronavirusom organizirana samo u jednom danu, a program je započeo odavanjem počasti Željku na njegovom grobnom mjestu kojem su nazočili načelnik općine Čačinci Mirko Mališ i njegov zamjenik Alen Jurenac, načelnik Policijske uprave VPŽ Siniša Knežević i zamjenik Nenad Križić, predsjednik Odbora za branitelje i ZUiČ HVIDR-e VPŽ Mato Bubaš te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Stopama Zeljka Majora

-I ove godine smo se okupili kako bi odali počast Željku Majoru, vukovarskom branitelju i heroju, iako na ovako skromniji, ali ponosan način jer ovakvi heroji zaslužuju da, bez obzira na sve, moramo biti ovdje za njih. Isto tako važno je prisjetiti se ponosnih ratnih dana i junaštva naših branitelja i njihove žrtve koju su dali za našu lijepu Hrvatsku – rekao je načelnik općine Čačinci Mirko Mališ na grobnom mjestu Željka Majora.

Na Mjesnom groblju u Čačncima nazočni su se poklonili i žrtvama branitelja Franje Jusupa te Omera Šilovića, a potom je počast Željku Majoru odana i kod njegove spomen biste na ulasku u njegovu ulicu. Program je završio kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Čačinaca gdje se nazočnima obratio predsjednik udruge organizatora Miroslav Tot.

Stopama Zeljka Majora

-Prije svega moram reći da mi je jako žao što nismo mogli ovu hodnju organizirati, kako to inače radimo u četiri dana, već je zbog epidemioloških mjera sve stavljeno u jedan. No, ipak važno je da smo nastavili tradiciju i da smo dali dužnu počast heroju Željku Majoru. Put Vukovara je pošlo nas 10, a samo nekoliko dionica ćemo odraditi pješice. Hvala svim sudionicima i Općini Čačinci na podršci – rekao je Tot.

Na kraju se, prepoznatljivo emotivno obratio predsjednik Odbora za branitelje i ZUiČ HVIDR-e VPŽ Mato Bubaš.

-U Vukovar su išli najbolji hrvatski sinovi, najhrabriji branitelji i zato im treba odati posebnu počast. Hvala Miroslavu Totu i njegovoj udruzi koji ustraju u organizaciji obljetnica iz Domovinskog rata, to je način da se ne zaboravi i pokaže vrijednost Domovinskog rata i veličine žrtve hrvatskih branitelja – zaključio je Bubaš.

Stopama Zeljka Majora

U večernjim satima hodočasnici su sretno stigli u Vukovar gdje su odali počast Željku Majoru i svim braniteljima Vukovara na mjestu gdje je Željko ubijen, na Ovčari te na memorijalnom vukovarskom groblju.

(www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”612519″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content