U OBŽ 243 novih slučajeva: Preminulo sedam osoba iz Osijeka i okolice i jedna iz Markovca Našičkog

U Osječko-baranjskoj županiji danas je zabilježeno 243 novih slučajeva zaraze koronavirusom. S područja Osijeka i osječkih prigradskih naselja je 119 novopozitivnih, 16 je na području Valpova, 14 Belišća, 12 Đakova, deset je osoba s područja Našica, sedam Donjeg Miholjca i 5 s područja grada Belog Manastira. U općinama Bilje i Čepin je po deset novopozitivnih na koronavirus, po pet u Bizovcu i Koški, a po četiri na području općina Antunovac i Petrijevci. Po dvije novopozitivne osobe prebivalište imaju na području općina Đurđenovac, Kneževi Vinogradi, Viškovci i Vuka, a po jedna na području općina Magadenovac, Popovac, Erdut, Čeminac, Ernestinovo, Marijanci, Donja Motičina, Darda, Drenje, Podgorač, Šodolovci, Strizivojna, Trnava i Viljevo.

Hospitalizirano je 200 osoba, od kojih je 46 u Općoj županijskoj bolnici Našice, U KBC-u Osijek nalazi se 154 pacijenta od kojih je 25 na respiratoru.

Tijekom posljednjih 24 sata preminulo je osam osoba pozitivnih na koronavirus.

Sedam u KBC-u Osijek, dvije ženske osobe iz Osijeka, 1940. i 1943. godište, dvije muške osobe iz Osijeka, 1932. i 1958. godište, ženska osoba iz Čepina, 1946. godište, muška osoba iz Ernestinova, 1943. godište i muška osoba iz Josipovca 1952. godište. Jedna ženska osoba iz Markovca Našičkog, 1959. godište preminula je u Općoj županijskoj bolnici Našice.

U samoizolaciji je 1938 osoba, a policija je u zadnja 24 sata obavila 22 samoinicijativne provjere te nije utvrđeno niti jedno kršenje.

Nacionalni stožer donio je Odluku o dopunama odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za osječko-baranjsko području koje stupaju na snagu danas, 21. studenoga i trajati će do 24. prosinca ove godine. Dopuna se odnosi na vjerske obrede u zatvorenim prostorijama gdje se broj prisutnih ograničava s obzirom na veličinu prostora, na prisustvo najviše 50 osoba na profesionalnim umjetničkim izvedbama i programima, te obustavu iznajmljivanja i drugog korištenja domova u vlasništvu jedinica lokalne samouprave s područja Osječko-baranjske županije.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content