U VPŽ 28 novih slučajeva: Približavamo se brojci od 900 zaraženih koronavirusom od početka pandemije

Područje Virovitičko-podravske županije bilježi 28 novozaraženih virusom SARS-CoV-2, a jedna ženska osoba (1947. godište), sedamnaesta je žrtva COVIDA-19 od početka pandemije, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Ženska osoba preminula je u Općoj bolnici Virovitica, a uz COVID-19 imala je brojne komorbiditete.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” VPŽ, od 28 novozaraženih, šesnaest je ženskog, a dvanaest muškog spola. Oni dolaze s područja sljedećih gradova i općina: Slatina (9), Virovitica (4), Suhopolje (4), Špišić Bukovica (3), Pitomača (3), Gradina (2), Mikleuš (2), Lukač (1). Od njih 28, šesnaest ih je srednje, jedanaest je mlađe, a jedna zaražena osoba je starije životne dobi.

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 18 pozitivnih COVID-19 pacijenata, sedamnaest ih je s područja Virovitičko-podravske županije, a jedna osoba je iz Daruvara. Svi su sa srednje teškom ili teškom kliničkom slikom. U KBC-u Osijek su i nadalje četiri pacijenta s područja VPŽ, svi se nalaze u Respiracijskom centru na respiratoru.

Od početka koronavirusa, na području Virovitičko-podravske županije, 895 osoba se zarazilo COVIDOM-19. Istodobno, devet žena i osam muškaraca, preminulo je s područja VPŽ.

Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, apeliraju na odgovorno ponašanje, uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera.

(www.vpz.hr, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content