2. ŽNL ZAPAD Mladi strateg Ivan Ćavar odlično ukomponirao momčad jesenskog prvaka Podgorja: Imamo širinu kadra, vraća nam se i Potrata

Nakon završenog jesenskog dijela natjecanja u 2. županijskoj nogometnoj ligi Zapad momčad Podgorja je u uzbudljivoj završnici zauzela prvo mjesto s 30 osvojenih bodova uz deset pobjeda i samo jedan poraz. To nije nikakvo iznenađenje jer se Podgorje u posljednje dvije sezone nalazi među vodećim momčadima lige.

Klub ima veliku podršku svih sumještana na čelu s predsjednikom Mjesnog odbora Milanom Krmpotićem, koji je također uključen u rad kluba. Ne može se izostaviti ni susjedno naselje Golo Brdo, koje u sportskom dijelu života gravitira Podgorju. Ljetos je Ivan Ćavar, nakon niza sezona odigranih u Podgorju, Svetom Đurađu, Dinamu iz Kapele Dvora i Mladosti iz Vukosavljevice, odlučio završiti seniorsku karijeru i posvetiti se vođenju seniorske momčadi u Podgorju. Naravno, to ne znači da je u potpunosti prestao s igrom, jer je aktivan igrač u veteranima Rezovca.

Ivan Cavar

Uprava kluba na čelu s predsjednikom Josipom Đurešom imala je hrabrost povjeriti vođenje momčadi mladom treneru, što se na kraju pokazalo pravim potezom. Trener i predsjednik u radu imaju najveću podršku tajnice Helene Bukvić. U klubu su svi volonteri. Svi su jedna klapa, ne samo na terenu, već i izvan njega.

Odlično odrađene pripreme donijele su rezultate. Kompaktna momčad sastavljena pretežno od igrača iz Podgorja, koji su većinom ponikli u klubu, disala je kao jedan. U seniorskoj momčadi 13 igrača je iz Podgorja, 7 iz Golog Brda, 3 iz Svetog Đurađa i jedan iz Virovitice. Trener Ćavar oslanjao se na desetak standardnih igrača, međutim zbog ozljeda, kartona, poslovnih i obiteljskih obveza momčad nikada nije bila kompletna, pa je za seniorski sastav u jesenskom dijelu natjecanja nastupilo 23 igrača: Filip Buđak, Martin Špoljarić, Davor Buđak, Matija Jerbić, Mihael Tambolaš, Ivan Škrablin, Tomislav Feketija , Mateo Jurković, Luka Vukšić, Alen Đureš, Matia Horvat, Matija Krmpotić, Tomislav Krmpotić, Nikola Režonja, Antonio Lekšić, Marijo Viljevac, Patrik Bukvić, Mario Udvardi, Dominik Šokac, Ivan Vukšić, Darko Deskar, Mihael Podgornik i Josip Điketa, pri čemu se njih deset upisalo u listu strijelaca: Matia Horvat 10, Luka Vukšić 7, Alen Đureš i Mateo Jurković po 6, Tomislav Feketija 4, Tomislav Krmpotić 3, Matija Krmpotić, Darko Deskar, Martin Špoljarić i Ivan Vukšić po jedan zgoditak.

podgorje djuradj 9

U većini utakmica nastupila su po tri-četiri juniora na kojima klub temelji svoju budućnost. Oni su na trenerovo povjerenje uzvratili zalaganjem i borbenošću. Na domaćem terenu momčad je bila uvjerljiva. Dobila je sve utakmice bez primljenog zgoditka. Podgorje je poraženo samo na gostovanju u Špišić Bukovici od glavnog konkurenta za naslov – Bilogore 1947. i to uvjerljivim rezultatom 5:1. Od ukupno osam primljenih zgoditaka u jesenskom dijelu sezone pet je bilo na toj utakmici.

IMG 8340

– Previše smo razmišljali o toj utakmici unaprijed. Jednostavno smo svi zakazali u pripremi susreta, a igrali smo ga nakon dvotjedne pauze zbog koronavirusa, zbog čega nismo mogli redovito trenirati – analizirao je razloge jedinog poraza trener Ćavar.

Pred nogometašima Podgorja je drugi dio natjecanja u koji ulaze bez opterećenja, ali sa željom da ostanu na prvoj poziciji i na kraju osvoje naslov prvaka. Trener je s dijelom svojih nogometaša zajednički igrao, stoga ponaosob zna što oni mogu pružiti na terenu.

MG 5294

– Očekuje nas još 11 teških utakmica. Neće biti lakih protivnika. Svi će željeti pobijediti vodeću momčad. Moramo se dobro pripremiti i ići utakmicu po utakmicu. Imamo širinu kadra što će nam zasigurno biti prednost u nastavku natjecanja, a na proljeće nam se vraća u sastav Igor Potrata što će pak očvrsnuti obrambene redove. Želimo samo još raditi i napredovati, jer ova ekipa definitivno može biti bolja – uvjeren je Ćavar.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak, I. Bedeković, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content