60 MINUTA DO ZAGREBA Raspisan natječaj za radove do Bjelovara, a za dionicu Virovitica – Špišić Bukovica očekuje se odabir izvođača radova

Korak bliže smo kvalitetnijem povezivanju Virovitice i Virovitičko-podravske županije sa Zagrebom. Naime, u elektronskom oglasniku Narodnih novina, Hrvatske ceste, objavile su natječaj za izvođenje radova na preostalih 12 kilometara brze ceste od Bjelovara do Breze. Očekuje se da će izvođač radova biti poznat iduće ljeto, kada se očekuje početak tih završnih radova vrijednih oko 300 milijuna kuna.

Dio je to dionice kojom će se u budućnosti brzom cestom spojiti Virovitica i Virovitičko-podravska županija s Bjelovarom i dalje sa Zagrebom. Inače, ljetos je raspisan natječaj za radove za izgradnju brze ceste Bjelovar – Granični prijelaz Terezino Polje, etapa 3, čvor Špišić Bukovica – čvor Virovitica u vrijednosti od 97.500.000 kuna, a trenutno se očekuje odabir izvođača radova za tu dionicu.

Zadovoljstvo projektom, istaknuli su i virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, kao i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i saborski zastupnik Josip Đakić.

Navedena dionica bit će dugačka 4,5 kilometara. Predstavljat će kvalitetnu i brzu poveznicu sa Zagrebom i središnjom Hrvatskom s mogućnošću dolaska do hrvatske metropole za 60 minuta. Brza cesta je od izuzetnog značaja za ovaj dio Hrvatske, jer s njom, Virovitica i Virovitičko-podravska županija postaje sjecište najvažnijih prometnih pravaca D2, D5 i D12, što predstavlja žilu kucavicu daljnjeg gospodarskog razvoja Virovitičko-podravske županije.

(www.vpz.hr, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content