Gotovo svaka druga testirana osoba je pozitivna: U VPŽ 57 novih slučajeva, jedna osoba preminula

Ne smiruje se situacija s koronavirusom na našem području. U posljednja 24 sata, jedna ženska osoba (1947. godište) je preminula. Uz COVID-19 imala je brojne komorbiditete. Ona je 45. žrtva koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije od početka epidemije.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, u posljednja 24 sata, od ukupno 127 testiranih, njih 57 s područja naše županije bilo je pozitivno na virus SARS-CoV-2, što iznosi 44,8 posto, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. U obradi je još sedam uzoraka.

U populaciji novozaraženih i nadalje je najviše osoba srednje životne dobi, njih 31, starijih je 11. Od njih 57, 31 je osoba ženskog, a 26 ih je muškog spola. Za 45 osoba je poznato od kuda dolaze, a za ostalih 12 će djelatnici Zavoda za javno zdravstvo utvrditi s kojeg područja dolaze.

Navedenih 45 novozaraženih dolazi sa sljedećih područja općina i gradova: Slatina (13), Virovitica (12), Suhopolje (5), Pitomača (4), Nova Bukovica (3), Gradina (3), Mikleuš (2), Crnac (1), Orahovica (1), Voćin (1).

I dalje se ne smanjuje niti broj hospitaliziranih. Na bolničkom liječenju se nalazi 48 osoba, 44 ih je u Općoj bolnici Virovitica, a četvero u KBC-u Osijek. Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije zarazilo se 2.196 osoba, a njih 45 je preminulo. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content