HRVATICE DOPUTOVALE U DANSKU U četvrtak, 3. prosinca počinje Europsko prvenstvo za rukometašice

Nakon mnogo peripetija vezanih uz pandemiju koronavirusa, u četvrtak, 3. prosinca počinje Europsko prvenstvo za rukometašice.

Prvotno je bilo planirano da se prvenstvo igra u Danskoj i Norveškoj. Međutim zbog strogih epidemioloških pravila, vezanih uz strance, koje je uvela Norveška, Norveški rukometni savez je odustao od suorganizacije prvenstva. Na kraju je Danska, uz dozvolu svoje Vlade sama prihvatila organizaciju prvenstva.

Na prvenstvo se, nakon nepotpunih kvalifikacija, koje su prekinute zbog pandemije koronavirusa, plasiralo 16 reprezentacija, među kojima i Hrvatska. Hrvatska će igrati u skupini C s izabranim vrstama Mađarske, Srbije i Nizozemske. Utakmice skupine C igrat će se u Koldingu. Skupina C s natjecanjem počinje u petak, 4. prosinca, kada Hrvatska igra s Mađarskom. Hrvatice u nedjelju, 6. prosinca igraju s Nizozemskom, a u utorak, 8. prosinca sa Srbijom.

Prve tri reprezentacije iz svake skupine plasirat će se u drugi krug natjecanja. U drugom krugu se najbolje tri reprezentacije iz skupine C spajaju s tri najbolje reprezentacije iz skupine D u kojoj igraju Rumunjska, Norveška, Njemačka i Poljska. Tih šest reprezentacija činit će skupinu II s tim da prenose međusobne rezultate iz prvog dijela natjecanja. Dvije najbolje reprezentacije iz skupine II plasirat će se u poluzavršnicu, dok će trećeplasirana razigravati za peto mjesto. Hrvatice, koje su već doputovale u Dansku, igraju u izuzetno jakoj skupini i sam plasman u drugi krug natjecanja bio bi izniman uspjeh.

Jedna od glavnih igračkih uzdanica izbornika Nenada Šoštarića trebala bi biti Virovitičanka Marijeta Vidak, koja ove godine igra za Umag, dok je u posljednji trenutak upala u reprezentaciju igračica Lokomotive Josipa Kaselj, također Virovitičanka.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content