Koronavirus u OBŽ: Manje hospitaliziranih, ali 155 novopozitivnih i sedam preminulih osoba

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata na koronavirus testirano je ukupno 479 uzoraka, od kojih je 155 bilo pozitivno.

Novopozitivne osobe su iz čak 50 naselja na području Osječko-baranjske županije, a najviše ih je s područja grada Osijeka i prigradskih naselja, njih 42. Na drugom mjestu su Našice s 15, a slijede Đakovo s 13, te Beli Manastir i Čepin sa po 10 novopozitivnih. Belišće ima 9, Valpovo 8, a Donji Miholjac 6 novozaraženih. Po 4 novooboljele osobe imaju Antunovac, Bizovac, Erdut i Semeljci, a po dvije Bilje, Darda, Đurđenovac, Gorjani, Jagodnjak, Petlovac, Petrijevci, Podgorač, Podravska Moslavina i Vladislavci. Po jednu novozaraženu osobu bilježe Donja Motičina, Koška, Punitovci, Satnica Đakovačka, Viškovci i Vuka.

Na bolničkom liječenju nalazi se 207 osoba oboljelih od COVIDA-19, a od toga je njih 162 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (47 na respiratoru), dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice smješteno 45 COVID pacijenata.

U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je sedam COVID pozitivnih osoba u dobi od 46 do 81 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 3.226 osoba, a policijski službenici provjerom u 38 slučajeva nisu utvrdili kršenje propisanih mjera, kao ni u 120 nadzora objekata. Tijekom prvog dana kontrole propusnica za kretanje građana izvan županije u kojoj imaju prebivalište, djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske na osam nadzornih punktova evidentirali su prolazak 6.012 vozila, odnosno 8.201 osoba od kojih 30 nisu imali propusnice te im nije dopušten prolazak.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content