Mladić (24) uhićen jer je dva puta ovoga mjeseca uhvaćen kako vozi pijan, najviše napuhao biciklist (30) u Velikoj Črešnjevici

U nedjelju u 1.10 sati u Pitomači policija je po drugi puta ovog mjeseca zatekla mladića (24) kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola te je zbog toga uhićen. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola od 2.47 promila.

No, to nije najveća utvrđena koncentracija alkohola prošlog tjedna. Titula neslavno najboljeg pripala je biciklistu (30) kojeg je policija zaustavila u nedjelju u 15 sati u Velikoj Črešnjevici. Napuhao je 2.66 promila.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u srijedu u 0.20 sati u Suhopolju gdje je na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 80 km/ vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 108 km/h.

Ovo su samo neki od prekršaja koje su prošlog tjedna počinili vozači na prometnicama Virovitičko-podravske županije. PU virovitičko-podravska u tjednom izvješću stanja u prometu navodi kako su prošli tjedan 192 prekršaja, od kojih 17 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 61 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 20 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 12 prometnih nesreća, od kojih su dvije bile s ozlijeđenim osobama. U njima su lakše ozlijeđena dva vozača osobnih automobila i putnik.

– Polovica prometnih nesreća, među kojima i prometne nesreće s nastradalima, se dogodila u jutarnjim satima, od 5 do 8 sati i gotovo sve na mokrom kolniku pa je uzrok dijela ovih prometnih nesreća bilo upravljanje vozilom brzinom neprilagođenom uvjetima na cesti.

Utjecaj alkohola protekli tjedan nije utvrđen kod niti jednog počinitelja prometnih nesreća – stoji u policijskom priopćenju.

POJAČANE MJERE I AKCIJE

I tijekom proteklog vikenda su policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 97 prekršaja sankcioniranih u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 9 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 39 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 8 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

U petak, 4. prosinca od 10 do 18 sati je na području Postaje prometne policije Virovitica i Policijske postaje Orahovica provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola, odnosno nadzora brzine kretanja vozila. Policijski službenici u provedbi akcija su utvrdili 25 prekršaja, od kojih 2 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 17 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.

U četvrtak, 3. prosinca, povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom policijski službenici su izvršili nadzor parkirališnih mjesta obilježenih za parkiranje vozila obilježenih znakom pristupačnosti kojom prilikom je sankcionirano 13 nepropisno parkiranih vozila na tim parkirališnim mjestima.

Tijekom predstojećeg tjedna, od 07. do 13. prosinca, u sklopu planiranih aktivnosti organizacije ROADPOL, policija će pojačano nadzirati vozače koji upravljanju vozilom pod utjecajem alkohola i opojnih droga.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content