Najava utakmice Hrvatske protiv Norveške

Pomalo je nestvarno sve ovo što se događa u Danskoj na Europskom prvenstvu za rukometašice. Samo se četiri reprezentacije mogu pohvaliti da su upisale sve pobjede do sada, a prije početka prvenstva stručnjaci i najveće kladionice za glavne favorite su uvrstile tri od te četiri ekipe. To su reprezentacije Norveške, Francuske i Rusije. Četvrta ekipa koja se nalazi na popisu najuspješnijih bila je otpisana i prije samog početka prvenstva, a sada bilježi nestvarne rezultate. Naravno, riječ je o Hrvatskoj.

Malo tko je u Hrvatskoj uopće znao da će se igrati neko Europsko prvenstvo u rukometu za žene, a čak i oni koji su bili svjesni toga, znajući kako je Hrvatska na posljednjem Europskom prvenstvu završila na zadnjem mjestu te da ovdje neće biti niti jedne igračice Podravke, teško da su imali neku nadu i vjeru da će se sve odviti na način na kakav jest.

Ogromne šanse za povijesni uspjeh

Pobjedom nad Rumunjskom, Hrvatska ima uistinu velike šanse zaigrati u polufinalu Europskog prvenstva po prvi puta u svojoj povijesti kada je ženski rukomet u pitanju. Gledajući trenutnu situaciju na tablici, čak i kada više ne bi upisala niti jedan bod, Hrvatska bi imala teoretske šanse za polufinale, ali po prikazanome ima vrlo dobre izglede da još poveća svoj konto. Iduća utakmica bit će najveći izazov za naše djevojke dosad, a riječ je o utakmici s reprezentacijom Norveške.

Norveška je osvojila sve što se osvojiti može

Upravo ova reprezentacija Norveške i veći dio njezinog sastava osvojio je na klupskoj i reprezentativnoj razini sve što se u svijetu ženskog rukometa može osvojiti. To uvelike pokazuju i na ovom prvenstvu gdje su pomele sve svoje protivnice, a imaju i igračicu s najviše zabijenih golova na natjecanju – Noru Mork. Pobjedom u toj utakmici Hrvatska bi osigurala nestvarno prvo mjesto u skupini i plasman u polufinale gdje bi igrala protiv slabije od dvije ekipe koje će proći iz druge skupine. No, niti negativan rezultat uopće ne bi bio katastrofa jer nakon Norveške još slijedi ogled i s Njemačkom.

Subota, 18:15h

Utakmica s Norveškom odigrat će se u subotu, 12. prosinca s početkom u 18 sati i 15 minuta. Utakmica je to s najvećim favoritom na natjecanju koju možemo očekivati s veseljem, a pokazat će nam puno toga. Ako Hrvatska pobijedi u ovoj utakmici apsolutno imamo pravo nadati se medalji, pa čak i zlatnog sjaja. Možemo slobodno reći kako djevojkama definitivno neće nedostajati motiva u toj utakmici, a isto tako ne postoji niti tračak sumnje da neće dati sve od sebe da nas opet razvesele.

Utakmica koju su zaslužile

I Hrvatska i Norveška u utakmicu će ući s maksimalnim brojem bodova i borit će se za prvu poziciju u svojoj skupini drugog kruga. Možemo reći da će to biti utakmica koju su naše reprezentativke zaslužile i iz nje će moći izvući jako puno korisnih stvari, neovisnih o rezultatu. Za neke od mlađih igračica ova će utakmica biti najveće iskustvo u životu i već sada sjajna Hrvatska iz nje bi trebala izaći još jača i mudrija te u potpunosti spremna za veliku i prvu povijesnu medalju.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content