OPĆINA MIKLEUŠ Načelnik Milan Dundović: Žitelji i kvaliteta njihovog života uvijek su mi bili na prvom mjestu

Neovisno o izazovnim vremenima potpomognutim dodatnom krizom uzrokovanom pandemijom virusa COVID-19, Općina Mikleuš nastavila je s radom na svim njihovim projektima, što se prvenstveno odnosi na izgradnju i uređenje komunalne infrastrukture. To nam je u razgovoru potvrdio i načelnik općine Mikleuš Milan Dundović.

-Uspješno smo realizirali sve projekte, a spomenut ću sanaciju ceste na dijelu Školske ulice u Mikleušu, te izgradnju pješačke staze u Četekovcu. Oba projekta su završena, ukupna vrijednost je 670.000 kuna, od kojih je Ministarstvo regionalnog razvoja financiralo s 329.000 kuna. Završili smo i zamjenu postojećih rasvjetnih tijela energetski učinkovitom led rasvjetom u ulici Ivana pl. Zajca u Mikleušu i naselju Borik u vrijednosti 235.000 kuna financiranom iz Proračuna Općine Mikleuš. Osim toga, na Mjesnom groblju u Boriku izrađen je dio pješačke staze, a ostali dio nastavljamo iduće godine. Osim toga u tamošnjem mjesnom domu smo zamijenili dotrajalu stolariju prednjeg dijela doma. Vrijednost radova iznosi oko 100.000 kuna. Mislili smo i na mještane Četekovca gdje je izrađena nadstrešnica iznad ulaza u društveni dom i kod nogometnog kluba, a za potrebe općine i tamošnjeg KUD-a, kupljena je audio oprema vrijednosti 116.000 kuna financiranih iz našeg proračuna. Radili smo i na uređenju poljskih puteva i kanala uz poljske puteve gdje svake godine uložimo oko 200.000 kuna na te poslove. Preostaje nam zamjena rasvjete u manjim ulicama u Mikleušu i Školskoj ulici u Balincima, a tim projektom će cijelo područje općine imati led rasvjetu – nabrojao je neke od važnijih projekata Milan Dundović.

Načelnik Dundović spomenuo je i one projekte koje tek treba realizirati.

–I dalje planiramo ulagati u komunalnu infrastrukturu, tako da je ovih dana u pripremi prijava na natječaj. Projekt sanacije ceste u dijelu Školske ulice u Balincima, a u planu je i izgradnja fitness igrališta na otvorenom, pješačke staze na groblju u Boriku, pješačke staze u naseljima općine, zamjena preostale rasvjete, izrada širokopojasnog interneta, te početak izgradnje kanalizacije. Već tri godine radi se na izradi projektne dokumentacije i nadam se da ćemo do kraja godine imati i građevinsku dozvolu, kako bi pokrenuli izgradnju. Jedna od najvažnijih stavki našeg plana je i uređenje centra Mikleuša postavljanjem ljetnikovca, šetnice i fontane, a sve u skladu s našim mogućnostima – spomenuo je neke od važnijih projekata načelnik M. Dundović.

Sa zadovoljstvom je istakao dobru suradnju s institucijama i udrugama kojima ova Općina svesrdno pomaže u njihovom radu.

-Općina sufinancira i rad udruga s područja županije i općine, na primjer, sufinanciramo rad dječjeg vrtića sa 80 posto iznosa, prijevoz i smještaj učenika srednjih škola, a potpisali smo ugovore o financijskoj potpori sa studentima, projekt “pomoć u kući starim i nemoćnim osobama”, te financijsku potporu za novorođeno dijete, za prvo 3000 kuna, drugo i svako naredno 4000 kuna. Povodom blagdana, Općina je socijalno ugroženim obiteljima podijelila poklon pakete u vrijednosti 200 kuna. Isplatili smo božićnice svim umirovljenicima u iznosu 200 kuna za sve koji imaju mirovinu do 2000 kuna. Posebno nam je važno vatrogastvo pa tako financiramo DVD-ove Mikleuš i Četekovac u cijelosti. U DVD Četekovac je uređeno dvorište gdje smo asfaltirali prilaz garažama i proširene su garaže za novo navalno vozilo koje će ovaj DVD dobiti tijekom iduće godine. Načelnik općine Mikleuš sam 16 godina, a kroz to vrijeme, ljudi i kvaliteta njihovog života bili su mi na prvom mjestu. Stoga zahvaljujem na odličnoj suradnji, a svim našim žiteljima, kao i svim drugim stanovnicima Virovitičko-podravske županije želim sretan Božić i Novu godinu – uputio je na kraju našeg razgovora blagdansku čestitku načelnik općine Mikleuš Milan Dundović.

(www.icv.hr, bs, mm, tm, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content