“PODRAVINA BOŽIĆ SLAVI” U Grabrovnici održana promocija prvog albuma Hrvatskog folklornog društva “Sesvečice”

Hrvatsko folklorno društvo “Sesvečice” jučer (petak) je održalo promociju svog prvog albuma “Podravina Božić slavi” u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici. 

Dugogodišnji rad Hrvatskog folklornog društva “Sesvečice”, koje je ove godine napunilo 84. godinu djelovanja, obilježeno je radom, trudom te zalaganjem za očuvanje i promoviranje izvorne hrvatske kulturne baštine i tradicije. Rad Društva temelji se na izvornosti i unikatnosti kulturno-umjetničke tradicije lokaliteta općine Podravske Sesvete te se to bogatstvo nastoji očuvati i promovirati putem glazbenog folklornog programa.

Prvijenac “Podravina Božić slavi” sastoji se od devet pjesama, od kojih je jedna autorska i njih osam tradicionalnih božićnih pjesama. Kaže nam predsjednik Društva, Tomislav Bratanović, da su neke pjesme općepoznate tradicionalne crkvene pjesme, a neke ćete čuti i po prvi puta. Autorska pjesma je “Podravina Božić slavi” po kojoj je album i dobio ime, a autor stihova je Davor Magušić, dok je glazbu napravio Marinko Barčan. Vokal je Ivan Barčan, uz pratnju prekrasnih vokala članica i članova HFD “Sesvečice”. Album je sniman u Osijeku kod gos. Stjepana Rudinskog, a tiskan je u izdavačkoj kući Arija u Zagrebu.

Članica Društva, Monika Barčan, kaže kako je ideja o autorskoj pjesmi došla od samoga Davora Magušića.

Malo je istražio nas kao Društvo i tako su se redale riječi i naravno, nastala je pjesma upravo takva koja opisuje nas i Podravinu. Ovo djelo slobodno možemo nazvati spoj Podravine i Slavonije – rekla je Barčan.

Članovi i članice Društva kažu kako su izrazito zadovoljni i ponosni na svoj prvi album te su uspjeli ostvariti svoje želje usprkos mnogim nedaćama koje su ih zadesile.

– Osoblje Interpretacijskog centar Kuća Petra Preradovića ovim putem čestita HFD “Sesvečice” na prvom albumu i to u predivnom božićnom izdanju, na održanoj promociji (iako u drugačijem obliku) te im želi puno uspjeha, sreće i inspiracije u daljnjem radu – poručili su iz Kuće P. Preradovića.

Promocija albuma, zatvorenog tipa za javnost, održana je u skladu sa svim preporučenim epidemiološkim mjerama. 

Album možete poslušati na ovoj poveznici.

(www.icv.hr, dr, foto: I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content