Poduzetnički inkubatori VPŽ: Završene su radionice za učenike završnih razreda Industrijsko-obrtničke škole Slatina

U organizaciji Poduzetničkog inkubatora VPŽ d.o.o. uz sufinanciranje Grada Slatine prošlog tjedna završene su radionice za učenike završnih razreda Industrijsko-obrtničke škole Slatina.

Na radionicama je, poštujući epidemiološke mjere, kroz pet grupa sudjelovalo više od 40 učenika koji pohađaju zanimanja kuhar, elektroinstalater, automehaničar, frizer i stolar. Cilj radionica bio je motivirati učenike na pokretanje vlastitog poslovanja, a svoje uspješne primjere prezentirali su im poduzetnici koji su pokrenuli vlastiti posao u djelatnostima srodnim zanimanjima koja učenici IOŠ-a pohađaju.

IMG 20201124 161946

Radionice su vodili:

Goran Kočiš – suosnivač i donedavni chef Noela, prvog restorana u kontinentalnoj Hrvatskoj s Michelinovom zvjezdicom;

Matija Presečan – suosnivač tvrtke Kramel;

Danijel Menčik – vlasnik obrta Remont servis;

Stefani Semak – vlasnica obrta Stefani Semak makeup studio;

Darko Pejović – vlasnik obrta Darkwood.

Učenicima su na radionicama predstavljene mogućnosti za financiranje pokretanja vlastitog poslovanja. Upoznati su i s uslugama koje pruža Mreža inkubatora VPŽ koja mladim poduzetnicima pruža punu podršku kroz savjetovanja o pokretanju poslovanja, edukacijama te pomoći u pripremi projekata i poslovnih planova.

IMG 20201124 154759

Zbog velikog interesa polaznika radionica koji su imali brojna pitanja o pokretanju i vođenju poslovanja, organizirali smo i posjet poduzetničkom inkubatoru u Virovitici gdje su učenici jednog od naših predavača mogli vidjeli “na djelu”. Virovitičko-podravska županija je za ovaj posjet osigurala kombi vozilo kako bi se mogle poštivati sve epidemiološke mjere.

IMG 20201123 163456

S obzirom na velik interes učenika završnih razreda Industrijsko-obrtničke škole Slatina za ovaj tip radionica želja nam je nastaviti suradnju i u budućnosti, a sve s ciljem poticanja osnivanja i rasta obrtništva u Virovitičko-podravskoj županiji.

(inkubatorivpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content