Policija pronašla lopove koji su Carini “pod nosom” ukrali gotovo 8 milijuna kuna vrijedan duhan

U petak, 4. prosinca, policijski službenici Policijske postaje Virovitica dovršili su istragu nad trojicom muškaraca, 48-godišnjakom, 36-godišnjakom i 33-godišnjakom, zbog osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe duhana, izvijestila je PU virovitičko-podravska

Naime, trojac je ukrao 108 kartonskih kutija s duhanom u listu, ukupne bruto težine 14.500 kilograma, čime su oštetili Ministarstvo financija RH u iznosu od 7.776.000 kuna. Duhan je bio zaplijenjen u studenom prošle godine, kada ga je preko hrvatsko-mađarske granice u Terezinom Polju pokušao prevesti bugarski državljanin. O samoj zaplijeni smo pisali, a kamion s duhanom zadržan je kao dio osiguranja za naplatu trošarine tvrtki koja je vlasnik kamiona.

Granična policajka Željka Barukčić zaustavila šverc duhana vrijednog gotovo 8 milijuna kuna

No u razdoblju od sredine kolovoza do početka rujna 2020. godine, duhan iz navedenog kamiona je ukraden. Nalazio se na neosiguranom i neuređenom parkiralištu pored prostora Carinskog ureda Virovitica, u čijoj je nadležnosti bila njegova zaštita.

– Operativnim radom na terenu, došlo se do saznanja da bi počinitelji ovog kaznenog djela mogli biti osobe s područja Virovitice, nakon čega su izvršenim kriminalističkim istraživanjem provedene pretrage kuća i drugih prostorija te je tom prilikom utvrđeno postojanje osnove sumnje da su počinitelji ovog kaznenog djela 33-godišnjak, 36-godišnjak i 48-godišnjak, protiv kojih će nadležnom ODO-Virovitica biti dostavljeno posebno izvješće – izvještavaju iz PU virovitičko-podravske.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content