Potpisan ugovor za nabavu respiratora, gradonačelnik Kirin: Sada je prijeko potreban, moramo biti spremni za sve scenarije

U Sali za sastanke Grada Virovitice danas (srijeda) je potpisan ugovor vrijedan 200.000 kuna, a potpisali su ga gradonačelnik Ivica Kirin i ravnatelj Opće bolnica Virovitica Dinko Blažević.

Naime, riječ je o financijskoj pomoći u iznosu od 200.000 kuna koji Grad daje za nabavu transportnog respiratora s kopnometrom i oksimetrom za potrebe Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu Opće bolnice Virovitica.

– Nakon razgovora s ravnateljem bolnice Dinkom Blaževićem, donio sam Odluku o financijskoj donaciji za nabavu transportnog respiratora koji će služiti bolnici i pacijentima i nakon što završi ova epidemija. Situacija s pacijentima na respiratoru može se već sutra zakomplicirati jer imamo velik broj bolesnika. Postoji opasnost da za teške bolesnike neće biti dovoljan broj respiratora i blizu smo te granice – rekao je Ivica Kirin.

IMG 20201223 094247

Gradonačelnik naglašava kako je svakodnevno u kontaktu, kako sa Stožerom civilne zaštite Grada Virovitice i županijskim Stožerom, tako i s voditeljima svih zdravstvenih institucija na području grada.

-Kad se razbolimo dali bi sve što imamo samo da ozdravimo, a onda zapravo vidimo koliko su nam ti ljudi potrebni i koliko pomažu. Naš zdravstveni sustav je vrlo dobar, bez obzira na kritike i mogu reći da sam izuzetno ponosan na njega, a mi u ovoj borbi želimo pokazati da vodimo brigu o građanima i zdravstvenim institucijama. Pozdravljam sve zdravstvene djelatnike jer taj se posao radi iz ljubavi, najvrjednije je kada možeš pomoći drugome. Mi im kao društvo moramo dati status koji zaslužuju. Želim svima da izdrže ovo vrijeme i provedu blagdane u skladu s propisanim mjerama. Božić se doživljava u srcu – rekao je tom prigodom gradonačelnik Kirin.

IMG 20201223 094310

Ravnatelj Opće bolnice Virovitica zahvalio se na financijskoj pomoći koja će poslužiti za nabavu mobilnog respiratora koji može biti i fiksni.

-Pokušali smo predvidjeti situaciju da i nakon završetka pandemije uređaji koje nabavljamo posluže svrsi. Ovom prilikom nabavit ćemo i uređaj za visoki protok kisika, koji služi u terapiji kod pozitivnih pacijenata. Javnost je uglavnom upoznata s razvojem situacije, statistika nam posljednjih dana ide u prilog, ali mi se kao i do sada pripremamo za najgore scenarije – upozorio je D. Blažević.

IMG 20201223 094341

Opća bolnica Virovitica posjeduje 17 fiksnih respiratora, od kojih su tri posuđena u respiracijski centar Osijek, tako da trenutno raspolažu s deset fiksnih i četiri mobilna respiratora. Dva su mobilna starijeg datuma, pa će ih na ovaj način obnoviti jer su sada prijekopotrebni. Blažević se zahvalio i svim zdravstvenim djelatnicima u RH, a posebno onima u Općoj bolnici Virovitica i onima koji se brinu za COVID pacijente.

-Mislim da se nalazimo na vrhuncu pandemije. Vjerujemo da će cijepljenje za područje županije započeti 27. prosinca i da će broj zaraženih početi opadati. Zahvaljujem Gradu i gradonačelniku Kirinu što je prepoznao potrebu i pomogao u nabavci respiratora. Svima želim sretan Božić i Novu godinu, koja će, nadam se, donijeti poboljšanje i normalizaciju u privatnom i profesionalnom životu – zaključio je ravnatelj Dinko Blažević.

(www.icv.hr, ts, virovitica.hr, foto: T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content