Slatinski Eugenijalci u akciji “Prijatelji od papira”: Korisnicima domova za starije sada smo potrebniji više nego ikad

Školski Volonterski klub “Eugenijalac” Osnovne škole Eugena Kumičića iz Slatine uspješno provodi volontersku akciju “Prijatelji od papira”, koju je pokrenuo u povodu Međunarodnog dana volontera (5. prosinca).

Cilj je akcije pružiti korisnicima domova za starije i nemoćne utjehu i ohrabrenje te ponuditi način za kvalitetno provođenje vremena u doba kad oni ne smiju nikamo i kad nitko ne smije k njima. Naime, zbog situacije izazvane koronavirusom zabranjeni su posjeti domovima te starije osobe ne mogu vidjeti svoju obitelj.

-Došli smo na ideju da starijim osobama pokušamo nadoknaditi vrijeme koje inače provode u okružju najmilijih. Skupljamo časopise, knjige, enigmatske priloge i sve što bi moglo zainteresirati starije. Osim navedenih stvari, pokušat ćemo skupiti stare novine, novine iz vremena kada su starije osobe bile naših godina. Pomoći će i nekoliko izdavačkih kuća koje će donirati potrebne stvari te će nakon toga volonterski klub naše škole raspodijeliti prikupljeno, svečano zapakirati i uručiti domovima za starije i nemoćne, a učenici naše škole izradit će i video s porukama ohrabrenja i svaki će korisnik doma dobiti rukom izrađenu čestitku – kažu iz OŠ Eugena Kumičića Slatina.

Ovim dobrim djelom pokazat će starijima da im je stalo do njih i da imaju njihovu podršku.

-Od srca zahvaljujemo donatorima knjiga i materijala, izdavačkim kućama Alfa, Dhar media, Fraktura i Vlatki Tor na inicijativi i proširenju akcije, Srednja Europa i Školska knjiga, a na poseban način i Tamari Dorić, koja je osmislila tekst te Siniši Radiću za glazbu i aranžman himne akcije Prijatelji od papira. Akcija je i dalje u tijeku i ovim putem zahvaljujemo svima uključenima na toplom odazivu – zaključili su.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content