Slatinskoj HVIDRA-i odobrena institucionalna podrška Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

Udruga HVIDR-a Slatina potpisala je Ugovor o financiranju s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva za institucionalnu podršku koja je odobrena na razdoblje od tri godine u iznosu od 81.000 kuna godišnje i jedna je od pet udruga u svojoj kategoriji kojoj je odobrena institucionalna podrška.

Kako bi se osigurao razvoj i stabilizacija Udruge HVIDR-a Slatina, institucionalnom podrškom Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva financirat će se plaća zaposlene tajnice (administratorice) te troškovi izobrazbe i usavršavanja zaposlenika i članova.

– Ovim će se sredstvima svakako olakšati redovan rad Udruge tako da će se ostala financijska sredstva moći ulagati u poboljšanje kvalitete aktivnosti koje provodimo tijekom godine i uz to ćemo svojim korisnicima osigurati provedbu novih aktivnosti za koje do sada nismo imali osigurana sredstva. Na taj ćemo način osigurati razvoj Udruge jer ćemo svojim sadašnjim, ali i novim korisnicima moći pružiti širi spektar aktivnosti. Organizirat će se veći broj sportskih aktivnosti i druženja branitelja te javnih tribina i predavanja stručnjaka o temama relevantnim za hrvatske branitelje – rekao je predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Ilija Nikolić, te pojasnio kako će se u sklopu ovog projekta ljudski kapaciteti Udruge educirati u području upravljanja radom udruge.

– U okviru institucionalne podrške financirat će se plaća Lauri Pavić zaduženoj za administrativnu pomoć, podršku i informiranje korisnika o aktualnim pravima, asistenciji oko ostvarivanja prava prema Fondu za stipendiranje, Zakladi hrvatskih branitelja i drugo, zatim za kontaktiranje nadležnih institucija kao što su Ministarstvo hrvatskih branitelja, Virovitičko-podravska županija, Grad Slatina, HZMO, HZZO i slično. Laura Pavić sudjeluje i u organizaciji raznih aktivnosti te vodi evidencije o korisnicima i aktivnostima. Njezin rad vrlo je bitan za funkcioniranje Udruge budući da ona vodi brigu o svim dokumentima i poslovima Udruge te projektnim aktivnostima. Isto tako kroz institucionalnu podršku osigurat će joj se i pohađanje edukacija u okviru kojih će steći dodatna znanja o mogućnostima razvoja organizacija civilnog društva. Trenutno je zaposlena na pola radnog vremena, ali institucionalnom podrškom će joj se financirati plaća za puno radno vrijeme kako bi Udruga mogla kvalitetnije pružati usluge svojim korisnicima i raditi na većem broju projektnih prijava važnih za Udrugu, ali i grad Slatinu i okolne općine budući se kroz brojne aktivnosti želi uključiti što veći broj skupina stanovništva šireg slatinskog područja – zaključio je Nikolić te se na ovoj potpori Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva zahvalio prije svega Gradskoj razvojnoj agenciji Slatine i zamjenici ravnateljice Mariji Boroša, uz čiju je pomoć pripremljen projektni prijedlog.

(www.icv.hr, adf, HVIDRA Slatina, GRAS, foto: arhiva, D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content