U OBŽ novopozitivno 115 osoba, danas uzeto prvih 100 drive-in uzoraka

U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 294 uzorka od kojih je 115 bilo pozitivno.

Najviše novopozitivnih osoba je s područja grada Osijeka s prigradskim naseljima (38), a slijede područja gradova/općina Našice (37), Valpovo (7), Beli Manastir i Donji Miholjac (po 5), Čepin (4), Belišće i Đakovo (po 3), Darda, Erdut, Feričanci i Koška (po 2) te Antunovac, Bizovac, Đurđenovac, Kneževi Vinogradi i Podgorač (po 1).

Na bolničkom liječenju je ukupno 269 osoba oboljelih od Covida-19, od kojih se 206 nalazi u Kliničkom bolničkom centru Osijek (49 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 63 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminule su tri osobe s područja Osječko-baranjske županije, u dobi od 68, 70 i 77 godina, a uz Covid-19 imali su i druge komorbiditete.

Trenutno se u samoizolaciji na području OBŽ nalazi ukupno 2.699 osoba.

Policija je provela 30 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i sve osobe zatekla na prijavljenoj adresi. Obavili su i 83 nadzora objekata (70 samostalno i 13 zajedno s službenicima inspektorata), a u jednom vjerskom objektu u Osijeku utvrdili su nepoštivanje ograničenog broja osoba te su izrekli upozorenje.

Tijekom vikenda (11.-13. prosinca) inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 317 nadzora provođenja epidemioloških mjera, najviše u prodavaonicama i trgovinama (186), javnom prijevozu (57), trgovačkim centrima i ugostiteljskim objektima (po 16), tržnicama (11), pekarnicama (7), benzinskim postajama (5), mesnicama i optičarskim radnjama (po 3), cvjećarnicama, hotelima, kladionicama, ljekarnama i vjerskim okupljanjima (po 2) te po jedan nadzor autopraonice, frizerskog salona i zlatarnice. Utvrdili su 13 nepravilnosti za koje su izdali nalog za njihovo otklanjanje.

Od danas (14. prosinca 2020. godine) je u Osijeku počelo drive-in uzimanje uzoraka kod sportske dvorane Gradski vrt i prvog dana uzeto je 100 uzoraka koje će obraditi Zavod za javno zdravstvo OBŽ i KBC Osijek.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content