U VPŽ 46 novih slučajeva: Preminuo muškarac, u bolnicama 58 osoba

Novih 46 osoba pozitivnih na virus SARS-CoV-2 bilježi područje Virovitičko-podravske županije, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Od ukupno 110 testiranih, 46 je pozitivnih, a u obradi je još njih osmero. Ukupno 24 osobe su ženskog, a 22, muškog spola. I nadalje je u ukupnom zbroju najviše osoba srednje životne dobi, njih 29. Nažalost, i jedna muška osoba (1937. godište), je uslijed infekcije COVIDOM-19, te brojnih komorbiditeta, preminula u Općoj bolnici Virovitica. Ona je 54. žrtva koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije.

Novo zaraženi dolaze sa sljedećih područja općina i gradova – Virovitica (16), Slatina (12), Špišić Bukovica (4), Čačinci (3), Gradina (2), Suhopolje (2), Crnac (2), Nova Bukovica (1), Orahovica (1), Voćin (1), Zdenci (1), Pitomača (1).

Na bolničkom liječenju se nalazi najviše osoba do sada – 58. Njih 54 je u Općoj bolnici Virovitica, a četvero ih je u KBC-u Osijek. Od početka koronavirusa, na području Virovitičko-podravske županije zarazilo se 2.596 osoba. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ, apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

Povezane vijesti

Skip to content