U VPŽ 53 nova slučaja, najviše u Virovitici: Preminule dvije osobe

Iz Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ dostavljeni su podaci za posljednja 24 sata. Od 104 analiziranih s područja naše županije, njih 53 je bilo pozitivno na koronavirus,pa je brojka zaraženih, od početka epidemije, trenutno 1.858, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Od njih 53, za šestero se još treba utvrditi s kojih područja gradova i općina dolaze, a među ostalih 47, najviše ih je iz Virovitice. Novozaraženi dolaze iz sljedećih gradova i općina: Virovitica (20), Slatina (11), Suhopolje (3), Mikleuš (3), Sopje (3), Pitomača (2), Špišić Bukovica (1), Orahovica (1), Zdenci (1), Lukač (1), Čađavica (1). Najviše inficiranih je srednje životne dobi (34), starijih je sedam, šestero je mlađih.

Nažalost, dvije osobe su preminule u Općoj bolnici Virovitica. Riječ je o muškarcu 1933. i ženi 1940. godište. Oboje su uz COVID-19 imali brojne komorbiditete. Tako je broj preminulih od početka epidemije koronavirusa u VPŽ dosegao brojku 37.

Inače, u Općoj bolnici Virovitica, ponovno bilježimo porast broja hospitaliziranih. Trenutno ih je 45, dok je u KBC-u Osijek jedna osoba s našeg područja. Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije zarazilo se 1.858 osoba. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ, apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content