Župan Igor Andrović i gradonačelnik Ivica Kirin ugostili brončanu rukometašicu Marijetu Vidak

Prvi dan nakon povratka u svoj rodni grad Viroviticu, hrvatsku brončanu rukometnu reprezentativku Marijetu Vidak i Doru Međimorec, glavnu tajnicu Sportske zajednice Virovitičko–podravske županije, ugostili su župan Igor Andrović i gradonačelnik Ivica Kirin.

Reprezentativki su uručili bukete i prigodne poklone.

– Do vaše prve pobjede ni sam nisam znao da se igra Europsko prvenstvo u Danskoj. Čestitam vam na trećem mjestu i velikom uspjehu za hrvatski sport. Dodatno ste nas razveselile u ova teška vremena – rekao je župan Igor Andrović.

IMG 1599

-Drago mi je da su i nacionalni mediji zabilježili, da je Marijeta iz grada rukometa. Zajedno sa županijom i dalje ulažemo u sportsku infrastrukturu, kako bi naša škola rukometa mogla i u budućnosti stvarati buduće reprezentativke – naglasio je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

IMG 1603

– Ovo je velika stvar za promociju ne samo ženskog rukometa, već kompletno ženskog sporta u Hrvatskoj. Vjerujem da će se uz pomoć sponzora poboljšati uvjeti treniranja svih sportašica – dometnula je Dora Međimorec, glavna tajnica Sportske zajednice Virovitičko–podravske županije.

– Mi se nismo obazirale, što nismo bile u kompletnom sastavu. Nismo se opterećivale rezultatom. Prvi cilj bio nam je pobijediti barem u jednoj utakmici. Nakon toga smo ušle u niz pobjeda i došle na kraju do medalje – prisjetila se Marijeta Vidak.

IMG 1612

Marijeta Vidak je dan nakon povratka u Hrvatsku obranila i diplomski rad s temom “Analiza promocijskih aktivnosti Hrvatskog rukometnog saveza”, pa ovih blagdana ima dvostruki razlog za zadovoljstvo.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content