ŽUPNIK FRA BERNARD BARBARIĆ Odgađamo blagoslov obitelji u Virovitici, Špišić Bukovici i Koriji

Zbog loše epidemiološke situacije, odgađa se blagoslov obitelji u župi sv. Roka u Virovitici, kao i sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici, s filijalom u Koriji.  Najavio je to župnik fra Bernard Barbarić, zamolivši vjernike za razumijevanje koje su i dosad pokazali u svim situacijama vezanima uz mjere zaštite od pandemije koronavirusa.

-Nitko od nas ne želi biti rizikom za drugoga, jer smo svi pozvani na odgovornost i solidarnost te smo odlučili odgoditi blagoslov obitelji sve dok se ne popravi epidemiološka situacija u zemlji. O terminima ćemo na vrijeme obavijestiti sve vjernike, na svetim misama i na našim stranicama župe, te putem medija, kad se opet stvore prilike za blagoslov od vrata do vrata – objasnio je fra Bernard Barbarić.

Sukladno mjerama, ove godine su i misna slavlja prilagođena pandemiji. Mise polnoćke bit će tako u ranijim terminima nego inače.

U Virovitici će mise polnoćke na Badnjak biti u 18.30 te 21 sat, u Okrugljači u 19.30 sati, Bušetini 21 sat, Koriji 19.30 sati te Špišić Bukovici u 21 sat.

Vjernici će misu polnoćku na Badnjak iz župne crkve sv. Roka u Virovitici moći pratiti i u izravnom prijenosu u programu ICV radija Virovitice, u četvrtak u 21 sat. (www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content