HUMANITARNI PROGRAM Predstavom i koncertom osječki HNK pomaže stradalima u potresu

Unatoč teškoj situaciji u kojoj se kultura i sama sada nalazi, osječki HNK odlučio je prihod od 4 programa (2 predstave i 2 koncerta), uplatiti za potresom pogođene stanovnike Sisačko-moslavačke županije. Riječ je o predstavi – komediji Žene u crvenom, izvedenoj u subotu, a koja će se moći pogledati i danas (11. siječnja) te Humanitarnom koncertu za Sisačko-moslavačku županiju 14. i 15. siječnja 2021. godine. Jedna izvedba koncerta prenositi će se uživo na službenom YT kanalu i FB stranici HNK u Osijeku.

– Čovjek je nemoćan pred ljudskim stradanjima izazvanim elementarnim nepogodama. Ne postoji način da ih predvidimo ili spriječimo, ali zato postoji način da ublažimo boli i patnje ljudi koji su u trenu ostali bez krova nad glavom i bez onoga osnovnog što je čovjeku potrebno za život.

Sve je nadoknadivo, ako su ljudski životi spašeni. Sve materijalno možemo zajedničkim snagama prikupiti, srušeno obnoviti i ljudima bez domova ponovno podići kuće – kažu iz osječkog HNK.

Iz osječke kazališne kuće uputili su poziv svim ljudima dobre volje da se odazovu akciji i pridonesu pomoći kupnjom ulaznice od 50 kuna na blagajni HNK u Osijeku (031/220-749)  ili www.hnk-osijek.hr/ulaznice.

Premda je u prodaji neograničen broj ulaznica, zbog humanitarnog karaktera programa, uslijed trenutne situacije pandemije virusa Covid-19 u kazalište će  moći samo prvih 50 kupaca koji će o tome biti obaviješteni na blagajni HNK u Osijeku ili e-mailom Ukoliko netko  ne bude u mogućnosti doći na predstavu za koju je kupio ulaznice, moguće je iskoristiti te ulaznice za bilo koju predstavu istog cjenovnog ranga, tekućeg repertoara HNK u Osijeku do 30. lipnja 2021. godine uz predočenje istih.

– Ovaj humanitarni ciklus izvedbi smo započeli s Novogodišnjim koncertom koji smo održali 30. prosinca, a čiji ćemo cjelokupni prihod zajedno s prihodom od ovih predstava uplatiti na službeni žiro račun Vlade za pomoć nastradalima – istaknuli su u osječkom HNK-u.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content