“Kulturni mozaik” nova emisija u programu ICV radija: Današnja tema 1. međunarodni natječaj za najbolju kriminalističku priču „Kristalna pepeljara“

U eteru ICV radija danas od 18:10 sati možete poslušati novu emisiju Kulturni mozaik. Riječ je o emisiji kojom ćemo nastojati u vaš dom unijeti dašak kulture i kulturne baštine našega kraja. Bavit ćemo se raznim, zanimljivim temama, popratiti brojne kulturne događaje s područja Virovitičko-podravske županije.

Tema današnje emisije bit će 1. međunarodni natječaj za najbolju kriminalističku priču „Kristalna pepeljara“ koji je virovitički ogranak Matice hrvatske raspisao prošle godine. Kako su došli na tu ideju, tko su nagrađeni, ali i o Matičinim planovima za ovu godinu, u kojoj ujedno obilježava 50 godina svoga djelovanja, razgovarat ćemo s predsjednicom virovitičkog ogranka Matice hrvatske Dubravkom Sabolić.

O autorima, njihovim djelima i zadanoj formi nekoliko riječi s nama će podijeliti predsjednik peteročlanog stručnog povjerenstva koje je bilo zaduženo za odabir najboljih, prof. Vinko Brešić, književni povjesničar, profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, te ujedno dobar poznavatelj književnog opusa Milana Nikolića, prvog hrvatskog pisca kriminalističkih romana, po čijem djelu „Kristalna pepeljara“ ovaj natječaj i nosi naziv, a svoje dojmove s nama će podijeliti i prvonagrađena autorica djela „Dragi dnevniče“ Marija Hardi.

Tonski realizator emisije je Mario Feketija, a urednica i voditeljica Renata Turković Kasumović.

(www.icv.hr, rtk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content