Priprema Poslovne zone Zapad II za nove investitore: Objavljena javna rasprava o prijedlogu II. izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja

Grad Virovitica objavio je javnu raspravu o prijedlogu II. izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Poslovne zone Zapad II. Javni uvid u Plan može se izvršiti od 20. do 28. siječnja, a više informacije možete pogledati OVDJE.

Navedenim izmjenama i dopunama Urbanistički plan uređenja uskladit će s planom šireg područja, odnosno s Prostornim planom uređenja Grada Virovitice. Prema istom, obuhvat plana Poslovne zone Zapad II prostire se na 390,40 ha površine, što je jako veliko povećanje u odnosu na sadašnjih 80-ak ha.

Također, u svrhu jačanja gospodarskih i poduzetničkih aktivnosti u zapadnom dijelu grada, predviđena je izgradnja više pristupnih cesta koje će omogućavati izravan priključak s obilaznice u zonu, odnosno pristup do parcela.

Plan obuhvaća i dio koridora buduće brze ceste. Napravljen je tako da svaka parcela u obuhvatu plana bude iskoristiva kako bi mogao doći što veći broj investitora, a provedbene odredbe napravljene su tako da se mogu prilagoditi većini potreba budućih investitora.

Kada kompleksi u zoni budu gotovi, odnosno kada se izgradi “grad pokraj grada” gdje će sve biti na dohvat ruke, to će doprinijeti razvoju gospodarstva ne samo grada Virovitice, već i ovog dijela Hrvatske jer će se kompleks nalaziti u neposrednoj blizini brze ceste. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content