U Virovitici održana početna konferencija za dva projekta “Zaželi” kroz koje će se zaposliti 20 žena

U prostorijama Kulturnog društva “Prosvjeta” u Virovitici, uz nazočnost Hrvoja Belobrka, predstojnika Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Virovitica, održana je početna konferencija za dva projekta “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.”

Nositelj jednog projekta je Kulturno društvo “Prosvjeta”, a drugog Udruga osoba s invaliditetom “Inkluzija”. U oba projekta partneri su Centar za socijalnu skrb Virovitica, Centar za socijalnu skrb Slatina i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica. U svakom od projekata predviđeno je zapošljavanje po deset žena, od kojih će svaka imati po šest krajnjih korisnika, koje će obilaziti tijekom 12 mjeseci. Predviđeno trajanje oba projekta je od 7. siječnja 2021. do 7. ožujka 2022. godine.

IMG 2196

Žene uključene u ova dva projekta “Zaželi” obilazit će krajnje korisnike od 1. veljače 2021. do 31. siječnja 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta “Zaželi” Kulturnog društva “Prosvjeta” je 928.600 kuna, a ukupna vrijednost projekta Zaželi Udruge osoba s invaliditetom “Inkluzija” je također 928.600 kuna. Oba projekta su u 100-postotnom iznosu financirani iz Europskog socijalnog fonda.

Voditeljica projekta kojega je nositelj Kulturno društvo “Prosvjeta” je Luna Bognar, a voditeljica projekta kojega je nositelj Udruga osoba s invaliditetom “Inkluzija” je Sanja Herman.

IMG 2201

– Imamo od prije iskustava s projektima financiranima iz Europskih fondova. I dalje se želimo uključivati u projekte koji su sufinancirani iz Europskih fondova – naglasio je Staniša Žarković, jedan od glavnih pokretača oba ova projekta.

(www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc)

IMG 2207

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content