U zadnja 24 sata u OBŽ 92 osobe novopozitivne na koronavirus

- PROMO -

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata testirano je 400 uzoraka od kojih je 92 bilo pozitivno.

Najviše novopozitivnih osoba je s područja grada Osijeka i prigradskih naselja, njih19,a slijede Našice sa 10 novooboljelih. Donji Miholjac i Valpovo imaju po 8, Belišće i Đakovo po 6, Čeminac, Čepin i Kneževi Vinogradi po 4, dok Beli Manastir, Darda i Koška bilježe po 3 novopozitivne osobe. Antunovac, Erdut, Gorjani i Petlovac imaju po dvije, a Bilje, Donja Motičina, Podgorač, Podravska Moslavina, Popovac i Semeljci po jednu novozaraženu osobu.

Na bolničkom liječenju nalaze se 133 osobe oboljele od Covida-19, i to 90 u Kliničkom bolničkom centru Osijek ( 18 na respiratoru), a 43 u Općoj županijskoj bolnici Našice.

U zadnja 24 sata preminule su dvije Covid pozitivne osobe u dobi od 58 i 64 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 775 osoba.

Policijski službenici provjerili su 28 osoba u samoizolaciji, a kršenje te mjere utvrđeno na Graničnom prijelazu Erdut za tri osobe (dvije osobe su kršile tranzit kroz RH, odnosno prijavile tranzit, a ostale boraviti u RH, dok je jedna osoba kršila samoizolaciju). Obavili su i 154 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nije utvrđeno kršenje propisane mjere.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 83 nadzora provođenja epidemioloških mjera (28 u trgovačkim centrima, 19 u prodavaonicama i trgovinama, 9 u ugostiteljskim objektima, 7 u pekarnicama, po 3 u frizerskim salonima, ljekarnama i kioscima, po 2 u hotelima, kladionicama, optičarskim radnjama i tržnicama te po jedan u banci, stanici za tehnički pregled i zlatarnici), a u dva nadzora utvrdili su nepravilnosti za koje su odmah dali nalog za njihovo otklanjanje.

(www.icv.hr, tj)

 

Povezane vijesti

Skip to content