Zajedničkom inicijativom Grad Orahovica i općine Čačinci, Zdenci i Crnac pomažu stradalima u potresu

U prostorijama gradske Uprave Orahovica održan je radni sastanak povjerenika Vlade RH Saše Ristera s čelnicima i predstavnicima općina Čačinci, Zdenci i Crnac, a s glavnom temom zajedničke inicijative za pomoć stradalim područjima u potresu.

Sastanku su uz Ristera nazočili načelnik i zamjenik načelnika općine Čačinci Mirko Mališ i Alen Jurenac, pročelnik JUO Općine Zdenci Željko Vremić te načelnik Stožera civilne zaštite grada Orahovice Milan Babac.

-Akcija prikupljanja građevinskog materijala počinje u ponedjeljak, 11. siječnja, kada će svi oni koji žele donirati opeku, blokove, cement i ostali građevinski materijal, isti moći dovoziti u skladište koje se nalazi u prostoru Poduzetničkog inkubatora u Orahovici. Materijal će se moći dovoziti svakodnevno od 10 do 18 sati, a svi koji nemaju mogućnost vlastitog prijevoza materijala, mogu se obratiti u Stožer civilne zaštite grada Orahovice na broj 099/ 268 6828. Osim toga, na isti broj mogu se javiti i svi volonteri koji žele pomoći pri utovaru i istovaru građevinskog materijala – rekao je povjerenik Rister.

S ovog sastanka upućen je i apel građanima Orahovice i susjednih općina koji imaju smještajne kapacitete i žele pomoći, da se jave u nadležni Stožer civilne zaštite na svom području kako bi otvorili mogućnost eventualno potrebnog smještaja za obitelji s potresom pogođenih područja.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content