Grad Virovitica potpisuje ugovore s novim stipendistima: Mjesečnu stipendiju u iznosu od 800 kuna studenti primaju svih 12 mjeseci

Tijekom ovog i sljedećeg tjedna Grad Virovitica potpisuje ugovore s 10 novih stipendista. Ove godine, zbog epidemiološke situacije, studenti na potpisivanje ugovora dolaze pojedinačno. Zajedno s novim stipendistima, Grad u sustavu financiranja trenutno ima 45 studenata. Mjesečnu stipendiju u iznosu od 800,00 kuna studenti će primati svih 12 mjeseci u godini. Novim stipendistima Grada čestitku je uputio gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

– Mladi su naša budućnost i oni će jednoga dana biti perjanica razvoja našeg grada. Mi kao Grad želimo pomoći studentima, ali ujedno ih želimo i potaknuti da odabiru fakultete završetkom kojih će lakše pronaći posao. U interesu nam je da mlade zadržimo u našem gradu, da se kada završe svoje školovanje kao visoko obrazovani kadar vrate u Viroviticu i ovdje pronađu svoju egzistenciju.

Inače, Grad Virovitica kroz konkretne financijske pomoći i projekte za djecu brine od rođenja pa do završetka fakulteta. Što se tiče ulaganja u visoko školstvo, u protekloj godini izdvojili smo oko 400.000 kuna za studentske stipendije, a za rad Visoke škole Virovitica osigurali 50.000 kuna kako bi se mladima omogućilo studiranje nadomak doma. Krenuli smo i sa sufinanciranjem rada studija Drvne tehnologije kojemu je ovo prva akademska godina. Kao pomoć i poticaj razvoju i očuvanju drvne industrije u gradu i županiji, za svaki semestar izvođenja nastave Grad Virovitica izdvojit će 125.000 kuna, rekao je gradonačelnik Kirin.

Inače, prema riječima pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alena Bjelice, od 2010. do 2020. godine Grad Virovitica je za stipendiranje studenata s područja grada Virovitice izdvojio 2.721.200 kuna te je sveukupno dodijeljeno 287 stipendija od 9.600 kuna godišnje.

(virovitica.hr; foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content