MINUTE ZA PLANET Posjetili smo virovitički Dječji vrtić “Cvrčak” gdje su nam odgojiteljice i mališani predstavili svoj “eko vrtić”

Ekološko življenje postalo je važan element našeg vremena, opstanka i budućnosti. Ono na što se posebno treba stavljati naglasak je povezanost djeteta s prirodom jer je to veoma važno za njegov zdrav razvoj. Važno je naučiti djecu dok su još mala kako da se odnose prema prirodi, da je čuvaju te vole. Odgoj djeteta i prvi susreti s okolišem započinju još u obiteljskom okruženju, ali mnogo se s djecom radi i u odgojno-obrazovnim ustanovama i školama.

Virovitički Dječji vrtić “Cvrčak” od 2010. godine djeluje kao eko vrtić i svoje djelovanje proširio je na širu lokalnu zajednicu pa mu je samim time dodijeljen i status Međunarodne eko škole/vrtića. Te iste godine priključio se Udruzi “Lijepa naša” i započeo suradnju u raznim ekološkim aktivnostima. Ispred vrtića vijori se zelena zastava koja je simbol eko škole/vrtića te ekološkog promišljanja i rada u skladu s prirodom i usvajanjem ekoloških navika od najranije dobi.

O aktivnostima koje provode za razvoj ekološke svijesti kod djece, postignućima Eko dječjeg vrtića i brojnim drugim temama u emisiji “Minute za planet” govorit će odgojiteljica i koordinatorica Eko Dječjeg vrtića “Cvrčak” Ruža Vedrinski te odgojiteljica i koordinatorica eko aktivnosti Dječjeg vrtića “Cvrčak” Ana Vampovac, a svoje dojmove i razmišljanja o toj temi podijelit će s vama i mališani vrtića, glavni akteri svih ekoloških aktivnosti.

Emisiju poslušajte danas u 17 sati na frekvencijama ICV radija.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content