Na području OBŽ dvanaest novih slučajeva zaraze, Hampovčan: Nacionalnom stožeru šaljemo prijedlog za relaksaciju određenih mjera

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije u KBC-u Osijek testiran je 71 uzorak od kojih je 12 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivnih s područja Osijeka nema, dok su na našičkom području novooboljele dvije osobe. Po jedna novozaražena osoba zabilježena je na području Belog Manastira, Čepina, Darde, Đakova, Koške, Marijanaca, Osijeka, Podravske Moslavine, Trnave i Valpova.

Na bolničkom liječenju nalaze se 103 osobe oboljele od COVIDA-19, od kojih je 68 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (10 na respiratoru), a 35 u Općoj županijskoj bolnici Našice.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 639 osoba, a provjerom 16 osoba policijski službenici nisu utvrdili niti jedno kršenje mjera, kao ni u 128 nadzora objekata.

Tijekom vikenda inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 96 nadzora provođenja epidemioloških mjera (31 u trgovačkim centrima, 22 u prodavaonicama i trgovinama, 20 u ugostiteljskim objektima, 8 u pekarnicama, 5 na tržnicama, a ostale u drugim objektima). Utvrdili su 14 nepravilnosti te izdali nalog za njihovo otklanjanje.

Načelnik županijskog Stožera Ivan Hampovčan iznio je podatak kako je trenutno 28 osoba iz Doma za starije i nemoćne u Đakovu na bolničkom liječenju (od kojih je jedna na respiratoru), a ukupno je aktivno oboljelih 63 korisnika Doma.

Aktivno oboljelih od COVIDA, na području Osječko-baranjske županije je 180 osoba, a od početka epidemije do sada preminule su 472 osobe zaražene koronavirusom, s tim da je 203 preminulo u prosincu, a 89 u siječnju.

– Na prijedlog Županijskog stožera, koji je odobrio Nacionalni stožer, od 27. siječnja do 15. veljače na snazi je odluka o zabrani posjeta domovima za starije i nemoćne osobe na području Županije. Na današnjoj sjednici smo odlučili da se ta mjera relaksira u skladu s uputama Nacionalnog stožera i da se dozvoli posjete u vanjske prostore domova. Te i ostale izmjene dostavit ćemo danas na odobrenje Nacionalnom stožeru, a detalje ćemo iznijeti javnosti kada stigne odobrenje – rekao je načelnik Hampovčan na današnjoj tiskovnoj konferenciji.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content