Obilježena 31. obljetnica osnutka HDZ-a Crnac: Tom prigodom odana počast poginulim hrvatskim braniteljima

Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice Crnac na čelu s predsjednikom Ivicom Špoljarićem te načelnikom općine Matom Damjanom, obilježio je 2. veljače dan osnutka HDZ-a na području općine.

Članovi odbora odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja općine, ispred njihovih spomen obilježja u središtu Crnca i Velikog Rastovca, a potom i kratkim obraćanjem u Mjesnom domu Crnac. Prvi odbor na području općine osnovan je u Velikom Rastovcu.

– U Velikom Rastovcu osnovan je prvi temeljni ogranak na području bivše općine Orahovica i drugi na području Virovitičko-podravske županije, da bi već 31. ožujka bio osnovan ogranak i u Crncu. Ovo je povijesni dan za nas i zato smo ga posvetili onima koji su i stvorili našu lijepu Hrvatsku, naši hrvatski branitelji. HDZ je puno napravio za ovu općinu i siguran sam kako će i dalje dizati ovu općinu na najvišu moguću razinu – rekao je dugogodišnji predsjednik HDZ-a Crnac i načelnik općine Mato Damjan.

31. Obljetnica HDZ a Crnac

Damjana je na zadnjim unutarstranačkim izborima na toj funkciji zamijenio Ivica Špoljarić.

-Nažalost ovu obljetnicu nismo mogli organizirati uz adekvatnu proslavu zbog poznatih epidemioloških mjera, ali važno je da smo odali počast našim hrvatskim braniteljima i preminulim utemeljiteljima. Datumi osnivanja HDZ-a su povijesni kako za našu općinu tako i za cijelu Hrvatsku jer je osnivanjem HDZ-a krenula borba za slobodnu Hrvatsku – zaključio je Špoljarić.

(www.icv.hr, vg)

31. Obljetnica HDZ a Crnac

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content