OBRTNIČKA KOMORA VPŽ U tijeku prijave za polaganje majstorskih ispita u tridesetak različitih zanimanja

Kao i svakoga proljeća, Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije organizira polaganje majstorskih ispita u tridesetak obrtničkih zanimanja, od čega su najčešći frizeri, automehaničari, instalateri grijanja i klimatizacije, kuhari, konobari… Uz to što je vrhunac pojedine struke, majstorska diploma je često uvjet za otvaranje određenih obrta, kao i za primanje naučnika na stručnu praksu.

Prijave za nadolazeći rok traju do 12. veljače, a svi kandidati koji udovolje traženim uvjetima će se tijekom organiziranih predavanja dodatno pripremati za ispite koji ih čekaju u travnju.

Prijave za ispit o stručnoj osposobljenosti traju do kraja veljače, a nudi se dvadesetak obrtničkih zanimanja poput keramičara, masera, poslužitelja jela i pića, cvjećara-aranžera. Ispiti će se održati također tijekom travnja.

Podsjećamo da su obje vrste ispita sufinancirana od strane Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Sve informacije oko upisa i polaganja ovih ispita možete dobiti u Obrtničkoj komori Virovitičko-podravske županije (na adresi Pavla Radića 3 u Virovitici), web stranici www.okvpz.hr, ili na broj telefona 033/ 725-493.

(OK VPŽ, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content