Održan sastanak ravnatelja knjižnica s područja VPŽ, te prvi virtualni sastanak partnera u projektu “Putujuće knjižnice bez granica”

Voditeljica Matične službe Virovitičko-podravske županije Silvija Perić sazvala je redoviti sastanak ravnatelja narodnih knjižnica. Sastanku su nazočili Irena Gavrančić iz Knjižnice i čitaonice Pitomača, ravnateljica Gradske knjižnice Orahovica Jelena Mihelčić, v.d. ravnateljica Marija Cindrić iz Gradske knjižnice Slatina te ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Robert Fritz.

Tema sastanka bile su aktualne teme vezane za unos statističkih podataka o radu narodnih knjižnica za 2020. godinu, izvješća o aktualnostima iz knjižnica, rad istih u vrijeme pandemije te poboljšanje širenja i usluga knjižnične mreže.

Održan je i prvi virtualni sastanak partnera u projektu “Putujuće knjižnice bez granica”.
Društvo knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja prijavilo je projekt u okviru Erasmus+ KA1 projekta koji je odobren 2020.

2 900x675 e1613674719544

Predsjednica Društva Silvija Perić održala je uvodno izlaganje o Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica te o Društvu knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja. Ljiljana Vugrinec, sudionica u projektu iz Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” govorila je o pokretnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj.

Nakon izlaganja iz Hrvatske, uslijedila su predavanja iz Španjolske, kojima su predstavljene pokretne knjižnice LLeyde i Barcelone te njihov knjižnični sustav, kamo bi spomenute Silvija Perić i Ljiljana Vugrinec u okviru projekta trebale otputovati čim to epidemiološka situacija dozvoli.

(www.icv.hr, sp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content