OPĆINA CRNAC Načelnik Damjan: Otvaranje vrtića, početak izgradnje kanalizacije i izgradnja polivalentnog centra najvažniji su projekti ove godine

Iz dana u dan male općine dokazuju koliko vrijede svojim mještanima i koliko su potrebne te time zatvaraju usta onima koji ih uporno žele ugasiti. Jedna od takvih je i općina Crnac, jedna od najmanjih u Virovitičko-podravskoj županiji, ali prepuna ideja, odličnih projekata i investicija koje znatno podižu životni standard mještana. Primjer je kako mala općina može biti istinski oslonac i podrška svojim sumještanima. Općina je prošlu godinu, unatoč pandemiji, bila više nego aktivna i odradila je niz vrijednih projekata.

– Prije svega moram naglasiti da smo realizirali naš najveći projekt, a to je izgradnja dječjeg vrtića u Velikom Rastovcu, mjestu gdje je taj objekt bio prijekom potreban zbog velikog broja male djece. Uz dječji vrtić izgrađeno je i dječje igralište, a otvorenje vrtića očekujemo ove jeseni. Nadalje, odrađena je energetska obnova zgrade općinske uprave i društvenog doma, a sretan sam što smo uspjeli i izgradili potrebne nogostupe i mostove u naselju Crnac – kaže načelnik Mato Damjan te ističe kako su vodili brigu o svim uzrastima mještana, a posebno o dvije najosjetljivije skupine – djeci i starijima. Općina je u 2020. provela niz demografskih i mjera za pomoć starijima.

– Završili smo prvu fazu i započeli pripremu druge programa “Zaželi” kroz koji pomažemo velikom broju starih i nemoćnih osoba na području općine, a paralelno zapošljavamo žene srednje dobi. Naša jednokratna pomoć za opremu za novorođeno dijete iznosi 5 tisuća kuna, a također redovito stipendiramo i studente sa 700 kuna mjesečno.

Izgradnja vrtica u Velikom Rastovcu pri kraju 1

POMOĆ DJECI I MLADIMA

Brinemo i o našim školarcima, pa tako sufinanciramo smještaj u učeničkom domu iznosom od 300 kuna mjesečno, zatim sufinanciramo školsku kuhinju s 50 posto ukupne cijene, kupili smo radne materijale za sve učenike osnovne škole, a sufinanciramo i prijevoz učenika srednjih škola s 15 posto od ukupne cijene. Općina daje i jednokratnu pomoć socijalno-ugroženim osobama čije obitelji redovito dobiju i uskrsnice i božićnice – nastavlja Damjan.

Od ove godine očekuje puno. Svi vjeruju da će korona konačno nestati i kako će se život vratiti u normalu, pa sam time i normalne aktivnosti na nizu projekata koje je Općina započela ili za njih priprema dokumentaciju.

– U ovoj godini očekujemo realizaciju mnogih projekata, među kojima ističem spomenutu drugu fazu projekta “Zaželi”, zatim otvaranje i početak rada dječjeg vrtića u Velikom Rastovcu, završetak uređenja društvenog doma u Suhoj Mlaki, a dva projekta su posebno bitna. Riječ je o realizaciji projekta izgradnje kanalizacije, gdje uskoro planiramo izradu projektne dokumentacije i nadam se da će ove godine radovi i početi. Drugi projekt je izgradnja polivalentnog centra u Crncu koji će puno značiti razvoju mnogih grana na području naše općine. U svakom slučaju radimo koliko god možemo, pokušavamo pomoći svima, obiteljima, pojedincima, udrugama, sportu, vatrogascima i svima koliko možemo jer tome Općina i služi – zaključio je načelnik Damjan.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content