Osijek domaćin Europskog prvenstva u streljaštvu: Na Pampasu će od 23. svibnja do 6. lipnja nastupiti 1500 sportaša iz 48 europskih zemalja

Na osječkoj streljani Pampas od 23. svibnja do 6. lipnja 2021. godine održat će se Europsko prvenstvo u streljaštvu, a tim su povodom danas (ponedjeljak) ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić i predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal potpisali Sporazum o pružanju potpore Oružanih snaga RH organizaciji tog natjecanja. Prema navedenom Sporazumu, Hrvatska vojska pružit će potporu u organizaciji i provedbi Europskog prvenstva u streljaštvu izvođenjem inženjerijskih radova u kompleksu streljane Pampas.

Potpisivanju su nazočili državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak, predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Žana Gamoš, tajnik Građanskog streljačkog društva Osijek 1784 i direktor organizacije natjecanja Zoran Ćelić i drugi. Na tom značajnom međunarodnom sportskom natjecanju očekuje se oko 1.500 sportaša i 500 osoba u pratnji iz 48 europskih zemalja. Tijekom 16 natjecateljskih dana održat će se nadmetanje u 78 različitih disciplina. (www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content