Policija: Najviše napuhao 25-godišnji biciklist u Sedlarici, najveća brzina ponovno u Čađavičkom Lugu

Prošlog tjedna najveću koncentraciju alkohola u organizmu virovitičko-podravska policija utvrdila je u nadzoru prometa kod 25-godišnjeg biciklista u Sedlarici. Naime, zaustavljen je u subotu oko 21 sat u Sedlarici te je “napuhao” 2,31 promil, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Najveća brzina utvrđena je također u subotu u Čađavičkom Lugu u naselju gdje je ograničenje kretanja 70 km/h, a gdje je vozač osobnog automobila vozio 108 km/h.

To su samo dva od 205 ukupno utvrđenih prekršaja prošlog tjedna. Policija je tako zabilježila 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 58 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 36 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela i dr.

Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 7 prometnih nesreća, od kojih su se 4 dogodile u srijedu, sve samo s materijalnom štetom. U 1 prometnoj nesreći vozač je napustio mjesto događaja.

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su 2 osobe zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Temeljem čl. 137. istoga Zakona zadržana je 1 osoba.

U petak, 29. siječnja od 10 do 18 sati, na području PPRP Virovitica, provedena je akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila, tijekom koje je kontrolirano 14 vozila i vozača kojom prilikom je utvrđeno ukupno 15 prekršaja, od toga 1 prekršaj prekoračenja brzine kretanja vozila, 2 alkohola i 4 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content