Slatinski osnovnoškolci pokrenuli humantarnu akciju “Svi za Mateu”: 14-godišnjoj djevojčici potrebna hitna i neodgodiva operacija kralježnice

Kako bi pomogli svojoj učenici Matei Nemet, svi polaznici i djelatnici Osnovne škola “Eugena Kumičića” iz Slatine, pokrenuli su humanitarnu akciju za prikupljanje sredstava za hitnu i neodgodivu operaciju kralježnice potrebnu Matei koja boluje od skolioze.

– Dragi roditelji, učenici i svi koji pratite našu stranicu! Pozivamo Vas da se uključite u Humanitarnu akciju koju smo pokrenuli s ciljem da prikupimo sredstva za hitnu i neodgodivu operaciju kralježnice učenice naše škole Matee Nemet.

U objavi imate letak sa svim potrebnim informacijama za uključivanje u akciju. Pomozimo Matei da u život koji je pred njom kroči uspravno! – stoji u objavi na Facebook stranici škole.

Naime, Matei Nemet, 14-godišnjoj učenici osmog razreda, dijagnosticirana je skolioza, postranično iskrivljenje kralježnice, veće od 40 stupnjeva, i potrebna joj je pomoć za odlazak na operaciju koja će joj omogućiti uspravan hod uzdignute glave. Skolioza veća od 40 stupnjeva vrlo je rijetka i nalazi se kod jedne od tisuću osoba.

– Kako biste prihvatili činjenicu da je vaše dijete jedno od tisuću sa skoliozom većom od 40 stupnjeva? Kako prihvatiti nužnost složene i riskantne operacije? Kako biste se osjećali da vam vrhunski stručnjaci kažu da se ne usude operirati vaše dijete? Kako shvatiti da samo jedan liječnik ima dovoljno iskustva da prihvati rizik? Kako prihvatiti spoznaju da taj jedan liječnik nije ugovorni partner HZZO-a? Kako se nositi sa spoznajom da prodaja imovine ne donosi dovoljno? Kako stvoriti 92.000 kuna, koliko liječnikov račun kaže? Kako izgleda naći se pred zidom i lupati glavom o njega? – pitanja su postavljena na listiću ispod objave, a kojima se nastoji ukazati na tešku bezizlaznu situaciju uzrokovanu bolešću, u kojoj su se našli Mateini roditelji i ona sama.

Na kraju je ipak optimistična najava Mateinih školskih prijatelja i nastavnika koji su se okupili u zajedničkoj akciji kako bi pomogli u ozdravljenju svoje učenice i kolegice.

– A sad zamislite da netko pronalazi vrata i otvara ih… – stoji na kraju listića u kojem se poziva sve ljude dobre volje da se uključe u tu hvalevrijednu akciju, te svoje novčane priloge uplate na žiroračun Mateine majke: Josipa Nemet, Zagrebačka banka, IBAN: HR5823600003118660294, Model 02, poziv na broj: datum uplate (npr. 08022021), opis plaćanja: Donacija.

(www.icv.hr, tj)

 

148424507 4103953786283474 3101035833907352694 n

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content