U Osječko-baranjskoj županiji 13 novozaraženih koronavirusom, preminule dvije osobe

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 87 uzoraka od kojih je 13 bilo pozitivno na koronavirus.

Sedam novopozitivnih osoba je s područja Osijeka, dvije su s područja Čepina, a po jedna Donje Motičine, Ernestinova, Kneževih Vinograda i Popovca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 59 osoba oboljelih od Covida-19, i to 43 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (8 na respiratoru), a 16 u Općoj županijskoj bolnici Našice. Preminule su dvije osobe u dobi od 71 i 85 godina. Trenutno se, na području Osječko-baranjske županije, u samoizolaciji nalazi 729 osoba.

Policijski službenici proveli su 13 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a kršenje su utvrdili za jednog državljanina Republike Srbije koji je prekršio rok za tranzit kroz Republiku Hrvatsku te mu je na Graničnom prijelazu Erdut izdan prekršajni nalog.
Obavili su i 192 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite tijekom vikenda obavili su 167 nadzora provođenja epidemioloških mjera (100 ugostiteljskih objekata, 26 trgovačkih centara, 17 prodavaonica, 6 tržnica, 5 pekarnica, 4 benzinske postaje, a ostalo u drugim objektima) pri čemu su utvrdili dvije nepravilnosti te izdali naloge za njihovo otklanjanje.

(www.icv.hr, tj)

Povezane vijesti

Skip to content