U zadnja 24 sata novopozitivno 11 osoba, na privatnoj zabavi u obiteljskoj kući u Gorici Valpovačkoj zatečeno više osoba

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 217 uzoraka od kojih je 11 bilo pozitivno na koronavirus.

S osječkog područja su tri novopozitivne osobe, a po jednu imaju područja Belišća, Belog Manastira, Bizovca, Darde, Đurđenovca, Ernestinova, Satnice Đakovačke i Valpova.

Hospitalizirano je 59 osoba oboljelih od Covida-19, i to 46 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (9 na respiratoru), a 13 u Općoj županijskoj bolnici Našice.

Preminula je jedna osoba u dobi od 65 godina. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 710 osoba.

Policijski službenici proveli su 12 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a kršenje su utvrdili za dvije osobe, i to za državljanina Hrvatske s prebivalištem u Apatinu kršenje je utvrđeno na Graničnom prijelazu Erdut te za francuskog državljanina na željezničkom Graničnom prijelazu Beli Manastir. Obojici su uručeni prekršajni nalozi i novčane kazne.

Obavili su i 143 nadzora ugostiteljskih objekata, a jedno kršenje propisanih mjera utvrdili su u Osijeku. Na otvorenoj terasi u ugostiteljskog objekta zatekli su vlasnika i četiri gosta, pa slijedi obavijest Državnom inspektoratu o počinjenom prekršaju prema Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti. Osim toga, policija je na privatnoj zabavi u obiteljskoj kući u Gorici Valpovačkoj iza ponoći zatekla više osoba iz više od dva kućanstva, što je protivno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te protiv organizatora zabave slijedi prekršajni nalog prema odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

(www.icv.hr, tj)

Povezane vijesti

Skip to content