UHBDDR Duga Međa dobila novo vodstvo: Mirko Bušljeta novi predsjednik

Udruga hrvatskih branitelja, dragovoljaca, Domovinskog rata Duga Međa održala je svojeu redovnu izvještajno-izbornu skupštinu. U prvom izvještajnom dijelu Skupštine predsjednik Ivica Bušljeta predstavio je rad udruge u 2020. godini te istaknuo kako je Udruga , unatoč svim problemima s koronavirusom, uspješno odradila velik broj aktivnosti.

– Početkom 2020. kada još nije nastupila pandemija, uspjeli smo organizirati našu devetu Kobasijadu, natjecanje hrvatskih branitelja u izradi domaće kobasice koja je postala tradicija početka svake godine. Organizirali smo u veljači tečaj informatičkog opismenjavanja koje je provela Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije, Ogranak Zabok na čelu s predsjednikom Josipom Horvatinom. Kroz cijelu godinu sudjelovali smo u gotovo svim obilježavanjima obljetnica iz Domovinskog rata na području naše županije, a isto tako bili dio onih u Vukovaru, Borovom Selu, Kninu, Maslenici, Pakracu i drugim hrvatskim gradovima. Bili smo aktivni i tijekom pandemije u obilježavanju Dana naše općine Zdenci, a posebno smo ponosni na suradnju s mnogim udrugama na širem području te jedinicama lokalne i regionalne samouprave – rekao je između ostalog Bušljeta.

2102uhbddrdugameda 4

Nakon ostalih podnesenih izvješća i davanja razrješnice dosadašnjem vodstvu, pristupilo se izborima za novo. Skupštinari su jednoglasno za novog predsjednika UHBDDR Duga Međa izabrali Mirka Bušljetu, dva dopredsjednika su Ivica Bušljeta i Darko Eichler, tajnik Stjepan Varaždinac, a u Predsjedništvo još su izabrani Mirko Horvatin, Jozo Agatić i Krešo Pokrivka, Novi Nadzorni odbor čine Slavko Stiblik kao predsjednik te članovi Mario Knapić i Stipo Marčinković dok Suda časti čine Ivica Martinčević, Đuro Hum i Ivica Knapić. Skupština je također izabrala i novog likvidatora s obzirom na to da se dosadašnji Darko Eichler povukao s te dužnosti, a za novog je izabran Mirko Bušljeta.

Novi predsjednik Mirko Bušljeta predstavio je i plan rada za tekuću godinu u kojem je uz redovne i prepoznatljive aktivnosti istaknuo i nekoliko noviteta.

2102uhbddrdugameda 5 novi predsjednik Mirko Busljeta

– Uz naš glavni cilj čuvanje istine o Domovinskom ratu te uspomene na sve poginule hrvatske branitelje i dalje ćemo pomagati našim članovima u potrebi sve što budemo mogli te posebno u ostvarivanju prava svih naših članova. Nema nas puno, U Dugoj Međi je bilo 79 branitelja, a do sada je 23 umrlo od čega četiri suicidom. To nam govori da moramo puno raditi na socijalizaciji i druženju s braniteljima. Radit ćemo i s mladima, to nam je veliki cilj i želja, nastavit ćemo uspješnu suradnju s našom Osnovnom školom Ivana Gorana Kovačića Zdenci kroz niz aktivnosti, a posebno ustrajati na organizaciji likovne kolonije na temu Domovinskog rata. Također ćemo nastaviti suradnju s orahovačkom srednjom školom, a u ovoj godini s njima je plan organizacije izložbe slika na temu ”Željeznica u domovinskom ratu”. U planu nam je i postaviti spomen ploču na naš željeznički kolodvor u Dugoj Međi posvećenu petorici poginulih hrvatskih željezničara 11.1. 1991. Koji su stradali uslijed raketiranja vlaka između Dolaca i Duge Međe od strane JNA. Naravno, ako sve bude u redu e epidemiološkim uvjetima, u kolovozu ćemo organizirati našu 10. Pekemzijadu, a poseban naglasak ćemo staviti na promidžbu rada naše udruge – rekao je novi predsjednik Mirko Bušljeta.

2102uhbddrdugameda 2

Rad udruge je pozdravio i pohvalio te novom vodstvu čestitao, načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić.

– Čestitam novom vodstvu na izboru i siguran sam da će i nova ekipa nastaviti s uspješnim radom ove udruge. Kako je rečeno, unatoč problemima s koronavirusom, Udruge je odradila dosta aktivnosti za što zaslužuju svaku pohvalu. Mi smo kao Općina pomogli koliko smo mogli, naravno da se uvijek može više i tome ćemo svi zajedno težiti – zaključio je Durmić. U sklopu Skupštine organizirana je i dječja izložba likovnih radova za učenike zdenačke osnovne škole s temom ”Voćinska crkva” koji su ocijenjeni te će najbolji biti i nagrađeni posjetom članova udruge školi.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content