Virovitičani Mario Moslavac i Igor Tomljanović Becker kandidati za ulazak u Hrvatski auto i karting savez

Odlične vijesti stigle su nam danas (ponedjeljak) iz “svijeta automobilizma”. Virovitičani Mario Moslavac i Igor Tomljanović Becker kandidati su za ulazak u Hrvatski auto i karting savez. Točnije, Moslavac je kandidat za predsjednika Odbora za karting sport, inače čelne pozicije za karting sport u Republici Hrvatskoj, dok je Tomljanović kandidat za člana Upravnog odbora HAKS-a.

Svih ovih godina Hrvatski auto i karting savez prepoznat je i u krovnoj svjetskoj automobilističkoj federaciji, a dokaz tomu su i brojni posjeti dugogodišnjeg predsjednika Jeana Todta te sudjelovanje brojnih dužnosnika HAKS-a u najvišim svjetskim tijelima i komisijama. HAKS je i uspješni organizator brojnih međunarodnih događaja, kongresa i dodjela nagrada, a među nekoliko je najuspješnijih nacionalnih saveza po povlačenju sredstava iz fondova Svjetske automobilističke federacije.

– Ulazak nas dvojice u odbore Hrvatskog auto i karting saveza bio bi od velikog značaja i za razvoj automobilizma na našem području. Nakon što smo u 2020. godini dobili dva državna prvaka, Filipa Romića i Nikolu Samaržiju, ovo bi bio dodatni vjetar u leđa u nadogradnji postojećeg sustava – rekao nam je jedan od kandidata Mario Moslavac, inače predsjednik Auto-moto karting kluba “Cobra” iz Virovitice.

Više o svemu znat će se 20. veljače, kada će u Zagrebu biti održana izborna skupština HAKS-a. Bitno je naglasiti kako su Virovitičani kandidati u budućem timu aktualnog predsjednika HAKS-a Davorina Štetnera.

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content