Virovitičko-podravska županija prijavila projektni prijedlog “Pristupačna Gimnazija”

Virovitičko-podravska županija je prijavila projektni prijedlog “Pristupačna Gimnazija” u okviru Javnog poziva za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2021 . godini na području Republike Hrvatske u vrijednosti od 400.000,00 kuna.

Zgrada Gimnazije se nalazi unutar zaštićene Kulturno-povijesne cjeline grada Virovitice koja je upisana u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske pod registarskim brojem Z-2799 . Tijekom vremena izdvojeni su mnogi napori kako bi se poboljšala infrastruktura zgrade, obnovama i rekonstrukcijama, ali ono što je najbitnije su ipak učenici i pomoć kada je najpotrebnije u ostvarivanju njihovih prava. S obzirom na to da u trenutnoj situaciji postoji potreba za pristupačnošću zgradi osobama s invaliditetom, bilo učenika, djelatnika ili posjetitelja Gimnazije Petra Preradovića Virovitica, zbog svoje kompleksne konstrukcije nije bila izrađena.

Svakodnevno korištenje rampe odnosi se na desetak osoba s invaliditetom ili slabije pokretljivosti za čije će se potrebe uspostaviti na stepeništu s oba krila zgrade i na ulazu i zgradu koso podizna sklopiva platforma, kako bi se omogućio lakši ulaz u zgradu i kretanje unutar zgrade. Vrijednost projekta prema troškovniku iznosi 400.000,00 kuna, visina traženih sredstava po Javnom pozivu iznosi 320.000,00 kuna, dok je visina vlastitih sredstava 80.000,00 kuna. Planirani termin završetka radova je 30. studeni 2021. godine. Projektnu prijavu je izradio regionalni koordinator, Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA. (www.ravidra.hr, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content