1. HRL SJEVER Rukometaši Viro Virovitice ostavili jako dobar dojam u očekivanom porazu protiv lidera

U 16. kolu 1. hrvatske lige Sjever rukometaši Viro Virovitice na svom parketu u sportskoj dvorani Osnovne škole “Ivane Brlić – Mažuranić” poraženi su od vodeće momčadi lige Rudara iz Ruda rezultatom 39:32.

Od samog početka susreta vodila se bespoštedna borba za svaku loptu. Igrao se rukomet pun tempa. Napadi su bili efikasni, a zgodici atraktivni. Momčadi su se u prvom dijelu izmjenjivale u prednosti. U tri navrata domaći rukometaši su imali prednost od dva zgoditka (9:7, 10:8 i 11:9). Iskusniji gosti u posljednjih deset minuta prvog dijela odlaze na četiri zgoditka prednosti. Na odmoru rezultat je bio 20:16 za Rudar.

IMG 3282 Custom

Igrači Viro Virovitice bolje ulaze u drugi dio. Imali su priliku doći na dva zgoditka zaostatka, ali nisu realizirali napad. U osam minuta Rudar odlazi na osam zgoditaka prednosti (28:20). Momčad trenera Damira Vašarevića nije se predavala i u 57. minuti smanjuje zaostatak na četiri pogotka (36:32). U tim trenucima se razbranio Dino Meter, a u napadu je Dubravko Benko svojim frkovima izluđivao gostujuće vratare. U posljednje četiri minute oba trenera u igru uvode mlađe igrače. Gosti ponovno odlaze na sedam zgoditaka prednosti.

IMG 3304 Custom

-Pružili smo odličan otpor vodećoj momčadi lige. Pred nama su sada ključne utakmice u kojma trebamo izboriti opstanak u prvoligaškom društvu. Već ćemo u Vidovcu pokušati iznenaditi domaći sastav – nakon utakmice nam je rekao tajnik Viro Virovitice Saša Žada.

Viro Virovitica: Karlo Štimac, Dino Meter, Dominik Arsić, Vladimir Flanjak 8, Tim Čevelak 2, Hrvoje Vašarević, Leon Dujmović 1, Mateo Mijatović 1, Mateo Brašnić Ferreira 3 (1), Dominik Sabo 4, Mateo Drinovac 2, Matko Crljenić 3, Antonio Starčević, Karlo Starčević i Dubravko Benko 8. Trener: Damir Vašarević.

(www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content