1. ŽNL Bratstvo lako protiv Slavonije, sudac Presečan Graničar Bušetini podijelio dva crvena kartona u “kiksu” protiv četekovačkog Dinama

Sunčano vrijeme proteklog vikenda donijelo je pregršt zgoditaka na utakmicama 17. kola 1. županijske nogometne lige.

Prvu utakmicu odigrali su u subotu na Školskom vrtu u Gornjem Bazju domaće Bratstvo i Slavonija iz Sladojevaca. U žustroj igri domaća momčad je došla do pobjede 2:0. Prvi zgoditak je postigao domaći kapetan Dino Milinović u 41. minuti, a pobjedu je potvrdio najiskusniji igrač Gabrićeve momčadi, Mario Pšihistal svojim zgoditkom tri minute prije završetka utakmice. Gosti su također imali nekoliko lijepih prilika za postizanje pogotka. Najizrazitiju su propustili u posljednjoj minuti susreta, kada je autoritativni djelitelj pravde Dinko Cafuta dosudio kazneni udarac za Slavoniju. Loptu je uzeo iskusni Igor Dunković, ali ga je domaći čuvar mreže Leo Franjić nadmudrio.

Drugoplasirana Graničar Bušetina u svom Bereku nije uspjela svladati Dinamo iz Četekovca. Domaći su poveli zgoditkom Karla Petrinića, ali je iz kaznenog udarca poravnao Matej Dorinka. Na početku drugog dijela zbog udaranja protivničkog igrača teren je morao napustiti domaći igrač Lovro Štefanec. Ipak, s igračem manje Alen Fučkar u 73. minuti dovodi Graničar Bušetinu u prednost 2:1. Šest minuta kasnije Mateo Hrkač dovodi susret ponovno u egal 2:2. Do kraja je, zbog drugog žutog kartona igru morao napustiti još jedan domaći igrač, Roberto Meseš.

Mikleuš je s tri zgoditka u mreži ispratio Mladost 1930. iz Čađavice. Strijelci su bili Ivan Ivčić iz kaznenog udarca te Goroslav Rukavina i Josip Jančić iz igre. Zbog drugog žutog kartona u posljednjoj minuti isključen je domaći igrač Davor Dundović.

U Miljevcima su dvije Mladosti, domaća i čačinačka remizirali rezultatom 2:2. Domaći su poveli zgodicima Antonija Pejazića i Davida Puače. Za goste iz Čačinaca poravnali su Ivan Ugarković iz igre i Dario Periša iz kaznenog udarca.

Ćeralije su došle do ligaške pobjede gotovo nakon pet mjeseci. Pobijedili su Borovu 3:1. Dva zgoditka za Ćeralije postigao je Ivan Tašić, a strijelac trećeg, iz kaznenog udarca, bio je Roko Perić. Zgoditak za Borovu polučio je, inače vratar, ali ovog puta igrač, Josip Vuzem.

Rezultati: Bratstvo Gornje Bazje – Slavonija Sladojevci 2:0, Mladost Miljevci – Mladost Čačinci 2:2, Graničar Bušetina – Dinamo Četekovac 2:2, Rezovac – Voćin 2:2, Mikleuš – Mladost 1930. Čađavica 3:0, Ćeralije – Borova 3:1, Podravac Sopje – Sloga Zdenci 2:1.

Sve su se momčadi igrački pojačale te nas očekuje uzbudljiv nastavak sezone u borbi za naslov prvaka, ali još više u izbjegavanju mjesta koja vode u drugoligaški rang natjecanja. Svaki gol i bod imat će veliko značenje.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content