1. ŽNL Slavonija golovima Dunkovića i Foteza “skinula” Graničar Bušetinu, Ević na klupi vodeće Sloge debitirao visokom pobjedom

U nedjelju, 14. ožujka, 16. kolom 1. županijske lige počeo je proljetni dio sezone na nogometnim terenima Virovitičko–podravske županije. Dugoočekivani nastavak nogometnog natjecanja počeo je po izuzetno lošim, za igru gotovo i nemogućim vremenskim uvjetima.

Na dva terena vjetar i jaka kiša bili su nepremostiva prepreka nogometašima da dođu do zgoditaka. Riječ je o susretima u Borovi između Borove i Gradine i u Čađavici između domaće Mladosti 1930. i Ćeralija.

Vodeća momčad lige, Sloga iz Zdenaca, s novim strategom na klupi Ivicom Evićem došla je do tri boda na gostovanju kod Mladosti u Čačincima pobijedivši 4:1. Dva zgoditka za Slogu postigao je Florijan Rupčić, a po jedan Mario Duspara i Borna Mimić. Strijelac za domaću momčad bio je Ivan Ugarković. Najbolji na terenu bio je igrač Sloge David Bušljeta.

Voćin je na svom “domaćem” terenu u Ćeralijama ubacio petardu Mikleušu. Novi voćinski vođa napada Franjo Perić za 21 minutu postigao je četiri zgoditka i ponio naslov igrača utakmice. Peti zgoditak je postigao Hrvoje Čović na početku drugog dijela.

Drugoplasirana Graničar Bušetina dva puta je vodila u Sladojevcima, ali je u posljednjim trenucima domaća Slavonija došla do tri boda. Dva zgoditka za Slavoniju postigao je Igor Dunković, a jednog Patrik Fotez. Strijelci za goste iz Bušetine bili su Samuel Spudić i najbolji topnik lige Karlo Petrinić. Gosti su propustili niz prilika da dođu do uvjerljive pobjede, posebice Karlo Petrinić i Filip Jeličić, što ih je na kraju koštalo bodova.

U Miljevcima su domaća Mladost i Bratstvo iz Gornjeg Bazja podijelili bodove rezultatom 2:2. Gosti su dva puta vodili, ali su u posljednjoj minuti primili zgoditak i ostali bez punog plijena. Strijelci za Mladost bili su igrač Bratstva Mario Karnik (autogol) i domaći igrač Alen Keler. Zgoditke za Bratstvo postigli su Dino Milinović i mladi Mihael Viljevac. Uz autogol, Mario Karnik je u sudačkoj nadoknadi vremena zaradio i crveni karton.

Dinamo je na svom terenu u Četekovcu minimalnom pobjedom došao do tri boda zgoditkom Marija Košoroga na samom početku susreta. U nastavku su Rezovčani propustili nekoliko odličnih prilika za promjenu rezultata.

Rezultati: Mladost Čačinci – Sloga Zdenci 1-4, Borova – Gradina 0-0, Mladost 1930. Čađavica – Ćeralije 0-0, Voćin – Mikleuš 5-0, Dinamo Četekovac – Rezovac 1-0, Slavonija Sladojevci – Graničar Bušetina 3-2, Mladost Miljevci – Bratstvo Gornje Bazje 2-2.

Sloga sada ima šest bodova prednosti ispred drugoplasirane Graničar Bušetine. Voćin se približio na dva boda zaostatka iza Bratstva. Slavonija se “popela” na šesto mjesto. U “crvenoj” zoni su Ćeralije, Mladost iz Miljevaca i Mladost 1930. iz Čađavice, dok su Dinamo iz Četekovca i Mikleuš također blizu zone ispadanja iz lige.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, V. Grgurić)

Izrezak 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content