Četiri novopozitivne osobe u OBŽ: Gosti na terasi đakovačkog kafića mimo radnog vremena, kućni party u Osijeku

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ obrađeno je 268 uzoraka od kojih je 4 bilo pozitivno na koronavirus. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, Donjeg Miholjca, Našica i Valpova. Na bolničkom liječenju nalaze se 53 osobe oboljele od Covida-19, i to 42 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (5 na respiratoru), a 11 u Općoj županijskoj bolnici Našice. Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus u dobi od 78 godina. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.003 osobe.

Policijski službenici proveli su 10 provjera osoba u samoizolaciji. Jedna provjera provedena je po dojavi građanina iz Osijeka i tada je utvrđeno kršenje mjere. U ostalih 9 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

Obavili su i 159 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu su utvrdili jedno kršenje. Naime, 13. ožujka 2021. godine u 23.15 sati na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Đakovu zatekli su osam osoba koje su konzumirale pića. Kako je Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite odobren rad takvih objekta do 22.00 sata, utvrđeno je kršenje odredbi Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti te slijedi obavijest o počinjenom prekršaju nadležnom državnom inspektoratu.

Od drugih postupanja Policijska uprava osječko-baranjska priopćava da su 14. ožujka u 00.19 sati policijski službenici u jednom stanu u Osijeku zatekli vlasnika koji je organizirao privatno okupljanje protivno odlukama Nacionalnog stožera na komu je bilo osam osoba iz više kućanstava. Vlasniku stana je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja prema odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. (www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content