FOTO Važna pobjeda Viro Virovitice: Razbranio se Karlo Štimac, zagrebačke medvjede torpedirali Benko i Sabo

Rukometaši Viro Virovitice su susretom 18. kola 1. hrvatske lige Sjever obilježili “povratak kući” u virovitički “hram sporta”, sportsku dvoranu Tehničke škole. To je ujedno bila jedna od ključnih utakmica u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa s direktnim konkurentom – zagrebačkim Medveščakom. Virovitičani su na kraju došli do pobjede rezultatom 38:33, ali, nije bilo lako. Obje momčadi bile su svjesne što im donosi pobjeda ili poraz, s tim da su gosti bili u malo “ležernijem položaju”.

U prve dvije minute domaća momčad vodi 2:0. Gosti prvi zgoditak postižu tek u petoj minuti za 2:1. U idućih sedam minuta dolazi do preokreta, Medvešćak vodi 7:6. Na sreću domaćih rukometaša to je bila jedina prednost gostujuće momčadi tijekom cijele utakmice. Do odlaska na odmor u domaćim redovima sve je odlično funkcioniralo: čvrsta obrana, odličan vratar Karlo Štimac i efikasan napad. Na odmor se otišlo rezultatom 19:11.

viro virovitica 2021 15

Nakon šest minuta nastavka Medveščak smanjuje na 22:18, ali se domaći igrači vrlo brzo vraćaju na osam zgoditaka prednosti (29:21) u 44. minuti. Očito je važnost utakmice učinila svoje i virovitički rukometaši u napadu čine nekoliko vezanih pogrešaka, što koriste zagrebački medvjedi i dolaze na obećavajućih 32:30. U odlučujućim trenucima ponovno se razbranio vratar Karlo Štimac, “skinuo” je dvije ključne lopte od čega jednu kontru “jedan na jedan”. Virovitički lavovi se bude i u posljednje dvije minute ponovno odlaze na +5, do konačnih 38:33.

viro virovitica 2021 5

-Trebali smo doći puno lakše do pobjede, ali je očito naša mladost dovela susret u neizvjesnu završnicu. Na kraju smo prelomili i došli do očekivane prednosti i pobjede, koja nam nosi prednost u međusobnom omjeru – zadovoljan je bio trener domaćih Damir Vašarević.

– Netko je morao biti hladne glave kada se lomio rezultat. Sada idemo dalje, očekujem pobjedu i u susretu s Ivanićem na našem terenu – raspoložen je bio jedan od junaka, domaći vratar Karlo Štimac.

viro virovitica 2021 16

Viro Virovitica: Karlo Štimac (15+0), Dino Meter (1+1), Antonio Pavić 1, Vladimir Flanjak 1, Tim Čevelak 4, Hrvoje Vašarević, Leon Dujmović, Dominik Arsić, Mateo Brašinić Ferreira 7, Ivan Vrbančić 4, Deni Vilček, Dominik Sabo 9, Marko Đeri 2, Matko Crljenić 1, Mateo Drinovac i Dubravko Benko 9. Trener: Damir Vašarević.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”623984″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content